Călătorii străini pot opta pentru un test rapid antigen valabil 24 de ore sau un test PCR negativ la coronavirus pentru a intra în Grecia, a precizat guvernul de la Atena. Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecerea prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

Aceste noi măsuri, valabile în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron, potrivit Agerpres.

Grecia a comunicat o extindere a opţiunilor de testare: toţi călătorii, inclusiv copiii de la vârsta de 5 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ fie la un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau la un test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire.

„Varianta Omicron a determinat ţara noastră să ia măsuri punctuale pentru vizitatorii străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou.

El a precizat că restricţiile se vor aplica pentru perioada Crăciunului şi sunt menite să întârzie răspândirea noii variante virale şi să se câştige timp pentru administrarea dozelor booster de vaccin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri