Industria turismului dă semne de revenire și acest lucru poate fi observat și prin numărul de zboruri disponibile pentru turiștii români. Dacă în anul 2020 companiile aeriene și-au redus cu până la 80% numărul de zboruri operate din București, anul 2022 confirmă o mai bună adaptare la schimbările impuse de pandemie și o revenire treptată la numărul de zboruri pre-pandemic. Acest fapt se traduce automat și prin prețuri mai competitive la biletele de avion, luna ianuarie fiind cunoscută și ca luna cu cele mai multe promoții la biletele de avion.

Condiții mai relaxate pentru călătoriile în Uniunea Europeană

Începând cu luna februarie cetățenii europeni vor putea călători în UE cu dovada de vaccinare anti-COVID, de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri suplimentare de carantină sau de testare. Acest lucru va impulsiona traficul aerian între statele Europene și va asigura revenirea city break-urilor în planurile de vacanță ale românilor.

Care sunt cele mai ieftine destinații europene pentru turiștii români în următoarea perioadă?

  • Napoli – cea mai ieftină destinație pentru biletele de avion cu plecare din București

Prețul biletului de avion pentru un zbor București – Napoli începe de la 18 euro in luna martie.

Pentru o călătorie în weekend, prețul ajunge la 37 euro pentru zborul dus-întos. Românii aleg Napoli ca punct de plecare pentru a explora insula Capri și întreaga coastă Amalfitană.

  • Londra – rămâne în continuare cea mai solicitată destinație de către români

Cu una dintre cele mai numeroase comunități de diaspora, Marea Britanie a fost mereu în fruntea destinațiilor spre care călătoresc românii. Oficial, în Marea Britanie muncesc și studiază peste 500.000 de români, dintre care aproape 150.000 sunt localizați în Londra. De aici și oferta generoasă de zboruri și companii aeriene care asigură conexiuni din București și ale orașe ale tării, cu Marea Britanie.

Acesta este și motivul pentru care Londra rămâne în continuare în topul destinațiilor accesibile pentru români, un bilet de avion pentru perioada următoare începând de la 20 euro / dus-întors sau 40 euro dacă ne raportăm exclusiv la o perioadă de weekend.

  • Roma – o destinație evergreen pentru românii amatori de city-break-uri

Italia, o altă țară cu o comunitate puternică a diasporei românești, rămâne în topul destinațiilor căutate de români pentru diversitatea activităților și pentru că este considerată o destinație de care nu te poți plictisi.

Biletele de avion spre Roma se mențin sub 30 euro indiferent dacă optăm pentru călătorii în weekend sau în timpul săptămânii.

  • Madrid & Barcelona – de la 34 de euro

Spania este căutată de românii care vor temperaturi mai blânde, zboruri scurte și prețuri accesibile. Barcelona rămâne o destinație căutată de turiști pentru combinația de activități, gastronomie, shopping, artă si plajă.

  • Paris – cea mai scumpă dintre capitalele europene căutate de români

Biletele spre Paris încep de la 44 euro / zborul dus-întors cu o companie low cost și de la 109 euro cu o companie de linie. Indiferent de opțiunea de zbor, Parisul este o destinație extrem de căutată în timpul primăverii.

12 destinații unde românii pot ajunge plătind pe biletul de avion mai puțin de 50 euro

Pentru că bugetul rămâne cel mai important aspect în luarea unei decizii de călătorie, consultanții Vola.ro au realizat lista destinațiilor unde românii pot călători plătind mai puțin de 50 euro pe zbor.

Aceasta include marile capitale precum Londra, Madrid, Roma, Viena Berlin, Bruxelles și Atena, dar și orașe turistice precum Milano, Napoli, Bari și Koln.

Vezi și: Reduceri MARI la vacanțe în luna ianuarie: zboruri de la 20 de euro (wall-street.ro)

Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie si low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners.

Sursa foto: Vola.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri