Greva piloților de la Lufthansa va afecta vineri, 2 septembrie, aproximativ 800 de zboruri, cu un total estimat la 130.000 de pasageri.

Piloții liniei aeriene germane au declanșat greva deoarece nu li s-au satisfăcut cererile de măriri de salarii, scrie Bloomberg. Lufthansa susține însă că le-a făcut o ofertă extrem de avantajoasă și că, dacă ar fi acceptat solicitările lor, cheltuielile cu salariile ar fi crescut cu 40%.

Ca urmare, practic toate zborurile liniei aeriene care au ca punct de plecare sau de sosire aeroporturile din Frankfurt și Munchen vor fi anulate, vineri 2 septembrie. Se estimează că 130.000 de pasageri vor fi afectați de grevă.

Citește și: Zboruri amânate sau anulate? 5 sfaturi pentru călătoriile cu avionul din această vară

Subsidiarele Lufthansa - Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, și Eurowings – vor opera normal.

O situație aproape identică s-a petrecut și la sfârșitul lunii iulie, când Lufthansa a anulat toate zborurile programate în Germania, însă din cauza unei greve a personalului de la sol. În acest caz, s-a ajuns la un acord, compania acceptând majorări de salarii între 13,6% și 18,6%.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri