Aeroportul din Budapesta functioneaza aproape normal

Angajatii celui mai mare aeroport international al Ungariei continua greva pe perioada nelimitata, dar autoritatile aeroportuare spun ca avioanele decoleaza dupa program de la unul dintre cele doua terminale principale.

Greva de la aeroportul Ferihegy din Budapestra a provocat intarzieri serioase si anularea a circa 50 de curse miercuri, mai ales pentru ca pasagerii nu s-au putut imbarca deoarece punctele de verificare au ramas inchise, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Potrivit autoritatilor aeroportuare, s-au inregistrat intarzieri minore, dar se asteapta ca pana dupa-amiaza operatiunile sa intre aproape in normal.

"Situatia traficului aerian s-a imbunatatit semnificativ pe aeroport, in pofida grevei celor doua sindicate, pasagerii pot intra in sala de tranzit la terminalul 2B", au anuntat autoritatile.

Compania care detine aeroportul a declarat ca nu va indeplini cererile sindicatelor. "Pozitia operatorului aeroportului ramane aceea ca nu cedeaza santajului si cerintelor nerealiste, care servesc interesele liderilor de sindicate".

Cele doua sindicate implicate in aceasta actiune cer oprirea reducerii de personal, mai putine ore suplimentare si un nou contrat colectiv de munca.

Prin aeroportul din Budapesta au trecut 8,6 milioane de pasageri anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri