Directia Apelor Dobrogea Litoral a organizat astazi o actiune de control pe plaja din Mamaia. In urma verificarilor facute de catre inspectorii DADL, s-a constatat ca operatorul de plaja Romned Port Operator s-a extins cu activitatea pe o suprafata mai mare decat cea inchiriata in urma licitatiei.

“In zona Cazino, Inspectia Apelor a constatat ocuparea fara contract a proprietatii publice si desfasurarea de activitati de inchiriere de sezlonguri pe o alta suprafata decat cea contractata, precum si de activitati de agrement nautic fara autorizatii in vigoare si fara a respecta Planul Urbanistic Zonal”, a precizat Catalin Anton, purtatorul de cuvant al DADL, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, pe suprafata adiacenta celei detinute prin contract a fost amplasata o baza de agrement nautic cu un numar de 24 de ski-jeturi si alte ambarcatiuni. Totodata, utilizatorul de plaja a mai depozitat in aceeasi zona cateva sute de sezlonguri care urmau a fi inchiriate catre turisti.

Directia Apelor Dobrogea Litoral a impus utilizatorului de plaja eliberarea in termen de 24 de ore a suprafetei ocupate si va aplica o amenda cumulata de 30.000 de lei.