Veniturile incasate de companie in primele 6 luni ale anului au fost de 934,6 milioane euro, in scadere cu 21,8 procente fata de perioada similara din 2008. In perioada aprilie-iunie veniturile operatorului austriac au atins valoarea de 495,8 milioane euro, in declin cu 25,9% in comparatie cu 2008.

Oficialii Austrian Airlines asteapta ca in luna august Comisia Europeana sa isi dea acordul privitor la preluarea companiei de catre germanii de la Lufthansa. “Este foarte probabil ca aceasta preluare sa fie aprobata in august, si tot in august, sau cel mai tarziu in septembrie, sa fie finalizata”, declara oficialii companiei.

Pentru a-si reduce costurile, compania a anuntat la inceputl lunii iulie reducerea numarului de angajati cu circa 1.000 de persoane pana la mijlocul lui 2010.

In prezent, Austrian Airlines are 8.000 de angajati, dupa ce a eliminat cateva sute de posturi in cadrul unor planuri de restructurare adoptate in ultimii trei ani.

O alta metoda de reducere a costurilor a fost si reducerea capacitatii de zbor. Printre rutele la care operatorul aerian a renuntat anul acesta se numara si cursa Baia Mare –Viena, la care compania a renuntat incepand din 16 februarie, aceasta masura facand parte dintr-un program de reducere a cheltuielilor pe termen scurt.

Austrian Airlines mai opereaza zboruri catre Viena din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Sibiu si Cluj.

Operatorul austriac concureaza pe piata locala cu companii aeriene de linie regulata precum Tarom, Carpatair, British Airways, Malev, SWISS sau Lufthansa.

Statul austriac a oferit operatorului aerian doar 500 de milioane de euro. AUA a inregistrat pierderi de 429 de milioane de euro in 2008 si a acumulat datorii de un miliard de euro, aproape de patru ori valoarea de piata a companiei.