Compania low cost Wizz Air va oferi rute alternative pentru pasagerii afectati de suspendarea operatiunilor SkyEurope pe aeroportul din Viena din cauza datoriilor neplatite.

Pasagerii care detin o rezervare valida la SkyEurope, pentru zboruri intre 15 si 30 august, pot apela call-centre-ul Wizz Air pentru a beneficia de o calatorie la pretul de 30 euro, cu toate taxele incluse. Rezervarile se fac in limita locurilor disponibile pana in data de 18 august, ora 24:00.

Aeroportul din Viena a oprit, incepand din 11 august, de la decolare zborurile SkyEurope AS, deoarece compania aeriana low-cost nu a respectat termenul limita fixat pentru achitarea datoriilor catre aeroport

Infiintata in 2001 de investitori austrieci, SkyEurope nu a generat niciodata profit si a acumulat o datorie de peste 100 milioane euro.

Compania a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul trimestru, ce s-a incheiat in martie, dupa o pierdere de 59,12 milioane in anul 2007-2008.

La sfarsitul lunii iunie, Sky Europe a cerut intrarea sub protectia legilor falimentului pentru a putea demara un program de reorganizare si restructurare.

Compania, care deserveste 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane. In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si