Factura de criza a companiilor aeriene in 2010: 2,8 mld. $

Companiile aeriene ar putea pierde in total 2,8 miliarde dolari in acest an, jumatate din suma estimata anterior, in contextul in care pietele emergente sustin revenirea traficului aerian, a anuntat Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), citata de Bloomberg.
IATA a redus estimarile legate de pierderi de la 5,6 miliarde dolari, "dupa o revenire mult mai puternica a cererii" in ultimele luni din 2009, ce a continuat in primele luni ale acestui an, a anuntat asociatia, potrivit NewsIn.

Pierderile din 2009 au insumat probabil 9,4 miliarde dolari, fata de estimarile anterioare ale IATA, de 11 miliarde dolari. Traficul aerian ar putea creste cu 5,6% in 2010, iar avansul din tarile emergente il va depasi pe cel din tarile dezvoltate.

"Observam o industrie cu doua viteze", a declarat directorul executiv IATA, Giovanni Bisignani, in cadrul unei conferinte de presa. "Asia si America Latina sustin revenirea. Cele mai slabe piete internationale sunt cea nord atlantica si cea europeana, care s-au comprimat de la mijlocul lui 2008".

Castigurile au inceput sa-si revina dupa ce companiile au redus capacitatea de zbor, ceea ce a permis majorarea preturilor medii si sustinerea veniturilor, a spus Bisignani. Randamentele ar urma sa creasca cu 2% in acest an, dupa un declin de 14% in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri