Anul trecut, circa 150.000 de turisti romani si-au petrecut vacata de vara in regiunea Halkidiki, iar pentru acest an autoritatile elene estimeaza o crestere de pana la 10%.

Grecii sustin ca problema cea mai mare cu care se confrunta acum este doar una de imagine. “In ciuda grevelor si a situatiei financiare, turistii straini care vin in Grecia vor fi tratati ca si in anii precedenti”, a declarat Dimitris Melikokos, CEO al agentiei de turism elene Meli Tours, care in ianuarie 2010 si-a deschis birou si in Bucuresti.

Dintre cei 150.000 de turisti romani care eu mers anul trecut in Halkidiki, 35.000 au mers prin intermediul Meli Tours. “Romanii prefera in general hotelurile de 3 stele, perioada medie de sedera a romanilor fiind de 7 zile”, a mai spus proprietarul Meli Tours.

Acesta a mai adaugat ca tarifele pentru 2010 sunt, in majoritatea cazurilor, chiar mai reduse decat anul trecut. “Grecia a ramas si anul trecut destinatia externa favorita a romanilor care cheltuiesc, in medie, 500 de euro per sejur (inclusiv cazarea si transportul)”, a declarat Grigoris Tassios, presedintele asociatiei hoteliere din Halkidiki.

Pentru turistii romani interesati sa achizitioneze o vacanta in Grecia pentru vara lui 2010, tour-operatorul Meli Tours a prelungit perioada de early booking pana la data de 5 aprilie. “Pentru cei care isi achizitioneaza un pachet pana la data de 5 aprilie sunt discount-uri de 10 pana la 30%”, a mai spus reprezentantul tour-operatorului elen.

Meli Tours are in plan si intrarea pe segmentul de incomming, adica aducerea de turisti greci in Romania. “In iarna lui 2010 vom incepe promovarea Romaniei in Grecia si sunt sigur ca turistii greci vor veni aici, in special in zona de munte”, a mai spus Melikokos.

Oferte agentii de turism pentru Halkidiki

Hotel Macedonian Sun, 3* - de la 143 la 303 euro sejur de 7 zile (pretul difera in functie de data vacantei) – agentia Eximtur
Hotel Calipso 3* - de la 18 la 42 euro pe noapte – agentia Paralela 45
Hotel Istion Club 5* - de la 38 la 116 euro pe noapte – Paralela 45
Hotel Tropical 3* - de la 25 la 39 euro pe noapte – Europa TravelMai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Numarul strainilor care viziteaza Romania, in crestere