Hotelul Roman din Herculane, vandut cu 2 mil. euro

Hotelul Roman din statiunea Baile Herculane, controlat de omul de afaceri Iosif Armas, a fost vandut firmei Casito Aerotransport SRL din Hunedoara pentru 8,6 milioane lei (2 mil. euro), in urma unei licitatii pe 4 iunie, a declarat primarul statiunii, Nicusor Vasilescu.
"Zilele acestea se va semna contractul, procesul de predare-primire. Compania din Hunedoara a platit deja 10% din suma totala cu care l-a achizitionat si urmeaza sa plateasca si restul sumei", a declarat Nicusor Vasilescu, potrivit NewsIn.

Initial, Hotelul Roman a fost scos a vanzare pe 14 mai la un pret de 11,5 milioane lei, insa licitatia s-a reluat pe 4 iunie intrucat la prima strigare nu au existat cumparatori.

De asemenea, licitatia pentru vanzarea Hotelului Afrodita din Baile Herculane, care in prezent este inchis, va fi reluata la o data care nu a fost stabilita inca.

Hotelurile Roman si Afrodita din statiunea balneara Baile Herculane aflata in judetul Caras-Severin au fost scoase la vanzare initial pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de actionarul lor.

Cele doua hoteluri apartin societatii Hercules, unde actionar este firma Argirom, cntrolata de omul de afaceri Iosif Armas.

Datoriile SC Hercules sunt de 2,5 milioane euro catre bugetul de stat, care s-au strans in ultimii cinci ani, constand in taxe, TVA si impozite neplatite.

Unitatile de cazare din Baile Herculane, care erau in posesia statului, au fost privatizate in august 2001, in perioada in care ministru al turismului era Dan Matei Agathon.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri