"Pretul petrolului reprezinta o mare problema care ar putea schimba radical situatia sectorului. Anul acesta ar putea fi foarte dificil, desi ne asteptam sa fie profitabil", a afirmat Bisignani, informeaza Mediafax.

Cotatiile petrolului au explodat in ultimele zile din cauza tensiunilor sociale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, pe fondul temerilor ca violentele ar putea afecta livrarile de titei si gaze naturale.

Pe bursa de la Londra, pretul petrolului Brent a atins marti 108,57 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din septembrie 2008.

Citeste si:

"O parte din cresterea pretului titeiului va fi acoperita prin scumpirea biletelor, insa aceasta este o decizie comerciala. Pentru companii, aceasta situatie reprezinta o povara", a adaugat seful IATA.

Sectorul aerian se confrunta cu un pericol dublu, reprezentat pe de o parte de scumpirea carburantilor, iar pe de alta de problemele pe care le intampina companiile aeriene, in special cele europene, in Orientul Mijlociu, o piata importanta pentru acestea, a mentionat Bisignani.