Studiile arată faptul că piața în ceea ce privește produsele pentru copii este una dintre cele mai stabile afaceri la momentul actual.

Numărul magazinelor online de nișă au crescut și ele de la an la an. O astfel de creștere arată faptul că oamenii caută în permanență haine pentru copii, jucării și accesorii. Asta înseamnă că aceste afaceri au devenit profitabile și că numărul cifrelor financiare este în creștere. Însă să dezvoltăm puțin acest subiect și să vedem de ce piața online a produselor pentru copii este tot mai căutată și mai apreciată și care sunt factorii care îi determină să facă online cumpărăturile.

Oamenii își doresc să devină mai eficienți

Unul dintre factorii cei mai importanți este timpul. Poate că magazinele fizice ne oferă avantajul de a vedea imediat calitatea produsului, de a atinge textura materialului, de a alege imediat mărimea sau culoarea potrivite, însă asta înseamnă totodată și timp pierdut printre rafturile magazinelor, statul la cozile de la casele de marcat și traficul aglomerat.

Calculând după timp, online este mult mai simplu și mai eficient de a face cumpărături. În plus, există și foarte multe e-shopuri care pun la dispoziție game foarte versatile de produse de unde oamenii pot alege cu ușurință: de la suzete până la jucării de dentiție și articole vestimentare pentru copii.

Așadar, făcând o comparație evidentă, cumpărăturile online vin și cu răspunsuri la întrebările: “Cum evităm cozile din magazinele fizice?”, “ Cum evităm traficul aglomerat?”, “Cu cine lăsăm copilul pentru a merge la cumpărături?”, “Cum ieșim mai ieftin?” - iar răspunsul este - cumpărăturile online.

Care sunt unele dintre cele mai cumpărate produse de pe internet

Unele dintre cele mai cumpărate produse de pe site-urile de nișă sunt suzetele. Promovarea lor a devenit tot mai acerbă în contextul în care mulți părinți sunt de părere că suzetele sunt necesare în primele luni din viața copilului. Acestea vin cu multe beneficii pentru cei mici, iar părinții caută să cumpere unele dintre cele calitative și accesibile la preț, așa cum sunt Bibs suzete spre exemplu.

Se pare că publicitatea în mediul online este un alt factor decisiv pentru majoritatea părinților. Sunt în căutarea brandurilor de renume, cele care oferă cât mai multe beneficii, cele care sunt tot mai apreciate pentru calitatea pe care o oferă publicului. Oamenii au încredere în general în produsele cunoscute, care au parte de reclame dar și de recenzii pozitive.

Gama de suzete disponibilă pe piață este vastă, însă trebuie să alegeți cu atenție. Sunt magazine online care vin cu siguranța că aceste produse sunt de o calitate ireproșabilă, un criteriu după care de altfel cei interesați se ghidează.

Și asta pentru că este foarte important materialul din care suzetele sunt realizate și calitatea acestora, pentru a evita problemele cu privire la dentiție și vorbire mai apoi.

Astfel că oamenii caută acele suzete care sunt realizate din materiale sigure și netoxice precum siliconul alimentar sau latexul.

În plus, se găsesc pe piață și acele suzete care imită sânul mamei, cele care oferă o siguranță și încredere pentru bebeluși. Iar în ceea ce privește designul și culoarea cu siguranță aveți de unde alege, strict după preferințe.

Pe lângă suzete, articolele vestimentare sunt în topul căutărilor

Aici vorbim în special despre body-uri. Și sunt preferate cele din bumbac, un material recunoscut pentru beneficiile pe care le oferă. Este o țesătură hipoalergenică, ceea ce denotă că pielea celui mic nu va fi iritată și nici nu vor apărea alergii. Lasă pielea să respire și este un material moale și fin. Protejează deci pielea celor mici, acest lucru oferind siguranță părinților.

La fel ca și suzetele, body-urile sunt în topul căutărilor din motive lesne de înțeles. Iată că aceste produse sunt nelipsite din coșurile online ale părinților atunci când vine vorba despre cumpărarea produselor pentru copii.

O influență o au desigur și brandurile din această nișă, pentru că cele mai cunoscute sunt și cele mai căutate, multe dintre ele având magazine online de unde cei interesați pot comanda. Și asta pentru că de-a lungul timpului au demonstrat că pot fi de încredere, venind cu game de produse premium, de calitate ireproșabilă. Iar oamenii știu că publicitatea poate fi un alt factor decisiv pentru ei. Vor alege produsele cu recenzii bune, de calitate înaltă și prețuri accesibile.

Așadar, comerțul online cu produse pentru copii pare să fie una dintre cele mai stabile afaceri la momentul actual, oamenii căutând în permanență game de produse din această nișă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri