Ce afaceri au avut grupurile de comunicare in 2011

Ce afaceri au avut grupurile de comunicare in 2011Cele mai mari zece grupuri de comunicare de pe piata locala au avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 465,9 de milioane de euro, conform calculelor Wall-Street.ro pe baza datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

The Group a fost si anul trecut cele mai mare jucator in domeniu, holdingul fondat de Mihaela Nicola, Zoltan Szigeti si Bogdan Nicola, reprezentand un sfert din cifra de afacerilor a urmatoarelor noua grupuri clasate in top. Tot The Group a avut si cel mai mare profit net in 2011, aproape cinci milioane de euro, dublu decat Leo Burnett, urmatorul grup in privinta castigurilor.

Mai multe detalii, in articolul:

Cele mai mari 10 grupuri de comunicare au avut afaceri de aproximativ 465 mil. euro in 2011

Care sunt cele mai performante malluri din Capitala

Care sunt cele mai performante malluri din CapitalaBaneasa Shopping City a ramas si anul trecut cel mai mare centru comercial din Capitala, cu o cifra de afaceri de peste 33 de milioane de euro. Afla din slide-urile urmatoare ce afaceri si ce profituri, respectiv pierderi, au avut mallurile din Bucuresti.

Pe de alta parte, centrul comercial Liberty Center, amplasat in cartierul Rahova din sudul Bucurestiului, a afisat anul trecut o cifra de afaceri de 4,17 milioane de euro, in scadere cu circa 18% fata de anul 2010, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Mai multe detalii, in articolul:

Cele mai performante malluri din Capitala. Baneasa ramane pe primul loc

Cat de mult inteleg romanii "banii"

Cat de mult inteleg romanii "banii"Nivelul de cunostinte financiare al consumatorilor romani s-a redus, in decursul ultimelor 18 luni. De asemenea, o pondere de 88% dintre respondentii unui studiu realizat de ING se incadreaza in 2012 in profilele “incepator” si “nestiutor”, cu 11% mai mult fata de 2010.

Asadar, rezultatele cercetarii arata ca, in decursul ultimelor 18 luni, nivelul de cunostinte financiare al consumatorilor romani s-a redus: 88% dintre respondenti se incadreaza in 2012 in profilele “incepator” si “nestiutor”, cu 11% mai mult fata de 2010. O evolutie similara se regaseste, de altfel, la nivelul tuturor tarilor analizate, in medie 86% dintre respondentii din cele 10 tari europene incadrandu-se in aceste doua profile (cu 6% mai multi fata de 2010).

Mai multe detalii, in articolul:

Un adevar trist: 9 din 10 romani au un nivel redus de intelegere a banilor

Care sunt cele mai puternice lanturi de magazine din Romania

Care sunt cele mai puternice lanturi de magazine din RomaniaAnul 2011 a adus o premiera pe piata retailului alimentar din Romania: Metro Cash & Carry, aflat in fruntea clasamentului in functie de vanzari in ultimii 15 ani, a coborat pe locul al treilea, fiind devansat de Kaufland.

Magazinele pe suprafete mari, de tip hipermarket, si politica de preturi cu discount le-au asigurat germanilor de la Kaufland o ascensiune sigura pe piata romaneasca. Anul trecut, Kaufland (parte a grupului german Lidl & Schwarz) a trecut in fruntea plutonului celor mai puternici retaileril FMCG prezenti in Romania, inregistrand afaceri de peste 1,3 miliarde de euro, in crestere cu circa 20% fata de 2010, conform estimarilor din piata.

Mai multe detalii, in articolul:

Nou lider in retailul alimentar dupa 15 ani: Care sunt cele mai puternice lanturi de magazine

Cati bani au facut producatorii de tigari anul trecut

Cati bani au facut producatorii de tigari anul trecutAfacerile celor trei mari producatori de tigari din Romania au luat avant in 2011 pe masura ce ponderea contrabandei in piata a scazut considerabil, dupa nivelul maxim de 36% de la inceputul lui 2010.

Contrabanda, cel mai mare jucator de pe piata tigarilor, la inceputul lui 2010, a scazut considerabil in ultimii 2 ani, asa ca marii productorii si-au recastigat locul dominant pe piata, iar afacerile au crescut cu procente de 2 cifre anul trecut.

Mai multe detalii, in articolul:

Marii producatori de tigari si-au luat piata inapoi: Cresteri de doua cifre in 2011

Ce angajari sau disponibilizari au facut marile companii in 2011

Ce angajari sau disponibilizari au facut marile companii in 2011Inca de la debut, criza a atras dupa sine mii de disponibilizari si in economia romaneasca, in majoritatea domeniilor de activitate. Wall-Street.ro iti prezinta evolutia numarului de angajati in randul celor mai importante companii din Romania intre anii 2008 si 2011, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Mai multe detalii despre evolutia numarului de angajati al marilor companii precum Bancpost, Carrefour, Lukoil sau Petrom, in articolul:

Cum a evoluat numarul angajatilor din marile companii in criza



Cat cheltuiesc romanii pe mancare, alcool si tutun

Cat cheltuiesc romanii pe mancare, alcool si tutunCheltuielile de consum ale populatiei au crescut in perioada crizei (2008-2011) cu 12,2%, la peste 1.532 lei/luna, in timp ce venitul total lunar pe gospodarie a avansat cu 13,4%, la 2.417,3 lei, potrivit datelor de Institutul National de Statistica (INS). Citeste mai departe care sunt grupele de produse si servicii care scot cei mai multi bani din buzunarele romanilor si care sunt segmentele in care consumul a scazut.

Mai multe detalii, in articolul:

Consumul in criza: vezi cat cheltuiesc romanii pe mancare, alcool si tutun

Cine sunt jucatorii care pariaza zeci de milioane de euro pe o piata cu 10.000 de consumatori?

Cine sunt jucatorii care pariaza zeci de milioane de euro pe o piata cu 10.000 de consumatori?In cei sase ani scursi de la initierea privatizarii in sectorul serviciilor de dializa, numarul centrelor specializate in substitutie renala s-a dublat, ajungand la 134 la finele anului trecut. Efervescenta a fost sustinuta de segmentul privat care, pe fondul reducerii numarului de statii de dializa publice, a investit 40 de milioane de euro in centre pentru tratarea bolnavilor cu insuficienta renala.

Mai multe detalii, in articolul:

ANALIZA: Cine sunt jucatorii care pariaza zeci de milioane de euro pe o piata cu 10.000 de consumatori?


Cum arata topul berarilor

Cum arata topul berarilorMarii producatori de bere s-au repliat in 2011 asa ca unii au reusit sa faca profit, iar altii au reusit sa isi reduca substantial pierderile. Wall-Street.ro va prezinta topul berarilor.

Ursus Breweries a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,1 mld. lei, in usoara scadere fata de nivelul de 1,17 mld. lei din 2010. Pe 2011 compania a ramas pe pierdere, insa nivelul s-a redus considerabil.

Mai multe detalii, in articolul:

Topul berarilor: cine a facut profit din hamei

Cum este sa iei pranzul cu seful Cosmote

Cum este sa iei pranzul cu seful CosmoteMulti considera ca a nu te grabi si a persevera ofera satisfactii mai mari decat daca te pripesti si faci lucrurile “pe fuga”. Poate si de aceea, simtind potentialul ridicat al unei intalniri in oras, la pranz, cu dublul sef al Romtelecom si Cosmote, am insistat timp de cateva luni pana sa reusesc sa il despart pentru cateva ore de la carma celor doua companii telecom.

Mai multe detalii, in articolul:

Pranz "a la grec" cu seful Cosmote si Romtelecom: Managerii puternici se recunosc prin aura ce-i inconjoara, ii depistezi imediat!