Siemens deschide un centru de R&D in Cluj

Siemens deschide un centru de R&D in Cluj

Pana in 2017, compania intentioneaza sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens. Deschiderea noului sediul va presupune o investitie de peste 4,5 milioane euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura. Acesta suma nu include cheltuielile cu viitorii angajati.

Decizia care a condus la amenajarea spatiilor de R&D in Cluj Napoca tine mai ales de nivelul inalt de pregatire al tinerilor absolventi, dar si pozitionarea geografica a orasului. “Siemens si Evosoft au ales deschiderea unui nou centru in Cluj-Napoca datorita nivelului inalt de educare al tinerilor absolventi si pozitiei georgrafice favorabile a tarii in Europa. Piata romaneasca este foarte competitiva si asteptam cu nerabdare sa vedem solutiile dezvoltate de inginerii din Cluj Napoca livrate catre clienti din toata lumea”, a declarat Stephan Sonnenberg, chief operating officer al Evosoft GmbH. Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3000 de mp. Realizarea intregului proiect, de la concept la executie, a fost integral coordonata de dezvoltator, care a predat la cheie spatiul la 01.08.2014, conform planului initial. Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati.

Vodafone deschide un centru de servicii in Bucuresti si angajeaza 2.000 de persoane

Vodafone deschide un centru de servicii in Bucuresti si angajeaza 2.000 de persoane

Nu doar Siemens este interesat de deschiderea unui centru de R&D in Romania. Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, a deschis la inceputul lunii iulie un centru de servicii IT in Capitala, loc unde va angaja peste 2.000 de persoane, dupa cum precizau reprezentantii companiei la momentul respectiv.

"Lansarea unui centru de shared services in Romania este un pas important pe care il facem, dupa ce in 2013 am deschis un alt centru, unde lucreaza 600 de angajati. Suntem multumiti de serviciile pe care le oferim prin acest centru operational deschis anul trecut si de aceea am decis sa facem o noua investitie. Vom continua sa investim in Romania asa cum am facut-o si pana acum. Noul centru este operational de putin timp, iar in el lucreaza deja 100 de persoane, dar in doi-trei ani vrem sa ajungem la multe sute de angajati specializati in inalta tehnologie", a declarat CEO-ul Vodafone Romania, Ravinder Takkar.

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a spus ca pana la sfarsitul anului in centru vor lucra 750 de persoane, urmand ca in urmatorii doi-trei ani numarul acestora sa creasca la 2.000. Investitia este estimata la 6 milioane de euro

eMAG angajeaza 200 de persoane intr-un Centru de Dezvoltare Software

eMAG angajeaza 200 de persoane intr-un Centru de Dezvoltare Software

Retailerul eMAG a lansat tot in luna iulie un proiect de investitii numit „Centrul de Dezvoltare Software eMAG IT Research” care va contribui, in perioada 2014 – 2021, cu 25,8 milioane de euro la dezvoltarea regionala.

Centrul de software, care va fi construit in Bucuresti, va genera circa 200 de locuri noi de munca si va furniza prima aplicatie in luna octombrie a anului in curs. Pentru proiectul de investitii, eMag a aplicat, cu suportul consultantilor Deloitte Romania, si pentru ajutoare de stat, primind, la finalul lunii iunie, un acord pentru finantare din bugetul de stat in valoare de 6,65 milioane de euro din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMAG. Magazinul de comert electronic, cu vanzari, in 2013, in valoare de 188 milioane de euro si cu o tinta de peste 260 milioane de euro pentru acest an, s-a extins pe doua piete regionale: Ungaria (www.emag.hu) si Bulgaria (www.emag.bg).

eMAG este in prezent cel mai mare retailer online din Romania, principalii concurenti fiind Altex.ro, Domo.ro, dar si magazinele online Cel.ro, PCGarage.ro sau evoMAG.ro.