Vila din Sinaia in care Yehudi Menuhin a locuit in timpul lectiilor cu Enescu, la vanzare

Vila Carola din Sinaia, in care a locuit pentru o perioada celebrul violonist Yehudi Menuhin in perioada in care lua lectii de la George Enescu, este scoasa la vanzare la un pret de pornire de 525.000 euro.

Proprietatea cu o suprafata construita de peste 1.300 mp, scoasa la vanzare prin Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark, a fost construita in 1896 de catre austriacul Josef Ungarth, important comerciant si antreprenor al vremii.

Proprietar de hoteluri, Ungarth se ocupa de Vila Carola inchiriindu-i camerele in regim de pensiune, dupa ce renunta la Hotel Caraiman. In aceasta vila a fost cazat pe vremea cand avea doar 11 ani celebrul violonist Yehudi Menuhin, care a venit in Romania timp de doua luni pentru a lua lectii de la George Enescu.

vila carolaArtmark Historical Estate functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate. “Organizarea acestei piete, crearea reperelor privind evaluarea acestui tip de imobile, atragerea atentiei investitorilor si pasionatilor fac toate parte din obiectivele Artmark Historical Estate”, potrivit oficialilor companiei.

vila enescuArtmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta la nivel national. In cei cinci ani de existenta, Artmark, liderul pietei de arta din Romania (76% cota de piata in 2013, conform datelor Indexului Pietei Romanesti de Arta), a organizat peste 120 de licitatii de arta, care au pus in vanzare peste 15.000 de opere de arta si obiecte de colectie (dintre care, numai in 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de arta din Romania s-a situat in 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro in 2012 si 13,7 milioane euro in 2011), intr-o piata de arta ce poate fi estimata ca depasind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei in piata a dus la cresterea numarului de tranzactii, licitatiile de arta inregistrand adjudecarea mai multor obiecte de arta decat in 2012 cu 6%.

Citeste si:
[FOTO] Povestea Garajului CICLOP, simbolul Bucurestiului interbelic
Garajul CICLOP: Povestea...

Foto: Cristina Budusan via ArtmarkHistoricalEstate.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O cladire istorica din Bucuresti, transformata intr-un hotel
Setari Cookie-uri