Festivalului Carte si Arte la Bucuresti

Festivalului Carte si Arte la BucurestiIn perioada 6-9 octombrie 2011, la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti), va avea loc a IX-a editie a Festivalului Carte si Arte.

Ca in fiecare an, cartea si artele vor fi elementele definitorii in desfasurarea festivalului. Manifestarile artistice – pictura, muzica, literatura, arte martiale – se vor imbina in mod fericit cu expozitiile de carte.

Anul acesta festivalul are ca motto: „creatia-spirit si materie in miscare“.

Din programul de weekend:

Sambata, 8 octombrie
11:30 Concert Tinere talente, opere din J.S. Bach si Saint Sains
16: 00 Lansare de carte: Dragostea incurca, dragostea descurca, de Rabindranath Tagore
17:00 Recital de poezie si jazz: recital Unelte de dormit
Poetul Ioan Es Pop in dialog cu muzicianul Ion Bogdan Stefanescu la flaut.

Duminica, 9 octombrie
11:30 Masa rotunda despre Proza politista feminina din Romania si cateva lansari de carte
14:30 Lansarea volumului de teatru :Templul fara zei de Jean Dragan

Programul de vizitare: 10.00 - 19.00.

Intrarea libera

Ziua Recoltei la Reghin

Ziua Recoltei la ReghinEditia a XX-a a evenimentului „Ziua Recoltei”, va avea loc in data de 8 octombrie 2011, in parteneriat cu Fundatia Cultural Umanitara „Vioara”si Consiliul local al Municipiului Reghin, potrivit Calendar Evenimente.

Expozitia cu vanzare se va tine pe platoul din fata fermelor Gliga, in directia breaza - ferma 3.

Isi vor prezenta oferta de sezon, fructe, legume, branzeturi, must, vin, miere de albine, producatorii din Reghin si din imprejurimi.

De asemenea, Fermele Gliga vor oferi, ca in fiecare an, fiecarui pensionar, 5 kilograme de mere, pe baza cuponului de pensie si a Cartii de Identitate.


Deutsches Bierfest la Bucuresti

Deutsches Bierfest la BucurestiDeutsches Bierfest se va desfasura in Bucuresti, in spatele statiei de metrou Grozavesti, vis-a-vis de Restaurantul "La Jaratic".

Festivalul se va desfasura timp de 10 zile, in perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2011, intre orele 17:00-2:00.

Evenimentul aduce pe scena romaneasca beri celebre in toata lumea (Warsteiner, Weihenstephaner, Oettinger, Konig Ludwig, Riedenburger si Padeborner), alaturi de mancaruri traditionale nemtesti si romanesti, jocuri de lumini si lasere, totul acompaniat de muzica unor formatii autohtone, precum Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenta, Bere Gratis si Hara.

Organizatorul festivalului este Restaurantul "La Jaratic" in parteneriat cu Primaria Sectorului 6 si Centrul Cultural European Sector 6, Europa FM, Prosound Solutions, Loud Music.

Fiecare seara a festivalului va avea propria tematica si va include un program artistic cu specific bavarez, romanesc, etc., ce va culmina pe 3 octombrie cu organizarea unei seri speciale cu prilejul celebrarii Zilei Nationale a Germaniei.

Program de weekend
Vineri, 30 septembrie: Compact, Paul Luculescu Band, JayBi, Karpaten Show
Sambata, 1 octombrie: Bere Gratis, TIPS, Paul Luculescu Band, JayBi, Karpaten Show
Duminica, 2 octombrie: Timpuri Noi, Magnum Opus, JayBi, Karpaten Show

Marcile de bere participante: Warsteiner, Weihenstephaner, Konig Ludwig, Oettinger, Riedenburger, Padeborner si Salitos.

Intrarea in locatia evenimentului este libera.

Florenta sunt Eu la Cluj

Teatrul National "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca gazduieste sambata 8 octombrie spectacolul "Florenta sunt eu" de Gellu Naum si Jules Perahim, informeaza Calendar Evenimente.

Piesa "Florenta sunt eu" este scrisa „la patru maini“ de Gellu Naum si Jules Perahim, „jucandu-ne la Costinesti (1956?) si Sighisoara (1958)“.

Piesa e construita pe permanentul joc dintre realitate si fictiune, dintre prezent si trecutul care-l invadeaza cu fantasme. Personajele isi schimba mereu numele, se dedubleaza, voiajeaza cu nonsalanta intre aici si acolo, aflandu-se intr-o continua si permanenta miscare browniana prin spatii dramatice multiplicate caleidoscopic.

Personajele lui Gellu Naum, fascinante in complicata panza de dincolo de real pe care o tes in jur, se comporta ca niste mecanisme absurde, trecand „dintr-o viata in alta, dintr-o identitate in alta“. Scrierile lui Gellu Naum sunt dificile si neobisnuite, confesiuni despre „neobisnuite lucruri, stari si trairi“. „Probabil ca totul e o nebunie“, spunea Gellu Naum. „Crezi ce vrei. E si asta un mod de a trai.“

Regia: Alexandru Dabija, muzica: Ada Milea

Pretul biletelor: 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (in functie de locul din sala de spectacol); 7,5 lei - reducere pentru elevi, studenti si pensionari.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Festivalul eXplore dance la Bucuresti

Festivalul eXplore dance la BucurestiCea de-a sasea editie a festivalului eXplore dance, care include performance-uri si spectacole de dans contemporan, se desfasoara intre 1 si 16 octombrie, in Bucuresti, informeaza organizatorii, citati de Mediafax.

Artisti din peste 16 tari din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada si toua Zeelanda isi vor prezenta la Muzeul National de Arta Contemporana, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara cele mai recente creatii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.

Meg Stuart, Boris Charmatz, Philipp Gehmacher, Eszter Salamon, Jonathan Burrows, Benoit Lachambre si Cullberg Ballet, alaturi de cei mai creativi si talentati artisti emergenti ai momentului vor oferi, prin spectacolele lor, o imagine ampla asupra celor mai importante directii din dansul contemporan si performance.

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans, 21 in total (8 lungmetraje si 13 scurtmetraje), ce vor fi proiectate la toul Cinematograf al Regizorului Roman, cu sprijinul Cinedans Festival/Amsterdam.

In cadrul eXplore dance festival 6 va fi decernat Prix Jardin d'Europe - singurul premiu european pentru tineri coregrafi, in valoare de 10.000 euro.

eXplore dance festival 6 inseamna 30 de spectacole, 21 filme de dans, 8 workshop-uri, 5 discursuri, o masa rotunda, precum si o serie de evenimente si programe speciale: "Meet the Next Generation" - un program international intens de coaching pentru tineri coregrafi, "Critical Endeavour" - un program dedicat tinerilor jurnalisti si critici de dans si Prix Jardin d'Europe 2011 - competitie europeana pentru tineri coregrafi.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Zilele Culturii Slovace si Cehe in Romania

Zilele Culturii Slovace si Cehe in RomaniaMuzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” gazduieste in perioada 2-30 octombrie 2011,spectacole si expozitii care fac parte din programul Zilele culturii slovace si cehe in Romania - Bucuresti si Sibiu, informeaza Calendar Evenimente.

Manifestarile sunt organizate de Ambasadele Republicii Slovace si Republicii Cehe la Bucuresti si de Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor din Romania.

Din program
Duminica - 2 octombrie 2011
orele 11.00 - 15.00, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor din Romania - prezentare Gastronomie traditionala - Gospodaria Ieud Spectacol folcloric - Formatia de muzica populara ceha "Bohemia" - scena in aer liber

Evenimentele vor avea loc la sediul din Soseaua Kiseleff nr. 28 si la Muzeul Costumului Popular, sectie a Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, din Palatul Parlamentului, Corpurile A3 si F, Str. Izvor, nr. 2-4.


Sursa foto: Calendar Evenimente

Bucharest International Marathon

Bucharest International MarathonBucharest International Marathon (BIM/MIB), editia 2011, va avea loc in data de 9 octombrie si va avea trei probe: maraton, semimaraton si stafeta si 1 proba necompetitiva - cursa polulara de 4 km, potrivit site-ului evenimentului.

In cadrul MIB se vor desfasura Campionatele Nationale de Maraton ale Federatiei Romane de Atletism.

In perioada 7 - 9 octombrie are loc in Bucuresti, la Palatul Parlamentului, Adunarea Parlamentara a Statelor Membre NATO. Traseele oficiale ale acestui eveniment coincid cu cele ale Maratonului International Bucuresti si din motive de securitate, traseul MIB va fi schimbat, potrivit Calendar Evenimente.

Noul Traseu
Zona de Start/Finish si SPORT EXPO - Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului, simbolul orasului, cladire cu un perimetru de aproape 4Km.

Dupa start, alergatorii vor vira la stanga pe Bulevardul Unirii, dupa 1 km se vor intoarce si vor ajunge din nou in zona de Start/ Finish.

Circuitul ii va duce apoi in frumoasa zona comerciala Calea Victoriei.

Urmeaza o zona de alergare de-a lungul raului Dambovita, cu viraj peste Podul Eroilor si intoarcere inapoi pana la Palatul Parlamentului cu alergare pe laterala acestuia dinspre raul Dambovita pentru a ajunge din nou la zona de Start/Finish in fata Palatului Parlamentului.


Turul Bucegilor pe mountain bike

Turul Bucegilor pe mountain bikeOutdoor Romania si Columbia Sportswear organizeaza in week-end-ul 7 - 9 octombrie 2011, Turul Bucegilor, o tura MTB de palmares, informeaza Calendar Evenimente.

Traseu
Bran - Bradul Inalt - Glajerie - Diham - Gura Diham - Busteni - Poiana Tapului (fara asfalt) - Peles - Drumul Vechi - Cota 1400 - Drumul de vara - Scandurari - Valea Dorului - Padina - Strunga - Moeciu-Bran

Lungime: 85 - 92 km (in functie de varianta aleasa din Strunga)

Denivelare pozitiv: aproximativ 3000 metri

Exista si optiuni de exit pentru cei care nu vor sau nu pot sa termine tura intreaga: Rasnov, Paraul Rece, Busteni, Poiana Tapului, Sinaia.

De asemenea, cei care nu vor sa dea push bike pe portiunea Cota 1400 - 2000 pot lua cabina din Sinaia si sa reintalneasca celalalt grup la Cota 2000.
Din Valea Dorului nu mai sunt exit-uri.
Traseul se suprapune in intregime pe marcaje turistice semnalizate de catre salvamont.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Toamna Oradeana 2011

Toamna Oradeana 2011Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea organizeaza in perioada 23 septembrie - 12 octombrie 2011 cea de-a XX-a editie a festivalului Toamna Oradeana.

Evenimentul cuprinde spectacole de teatru, expozitii, manifestari culturale si concerte in aer liber.

Programul evenimentelor din weekend

7, 8, 9, octombrie, Concert in aer liber, Garden Beat, David Bryan, Hotel Fm, Fly Project, Suie Paparude, Trupa Veche, VH2, Connect-R, Zdob si Zdub,

Parcarea din strada Independentei, ora 19.00, acces liber.


Romania International Film Festival la Bucuresti

Romania International Film Festival la BucurestiRomania International Film Festival (RO-IFF) deschide portile cinematografelor Eforie si Corso pentru iubitorii filmului, in perioada 1 - 9 octombrie, potrivit Calendar Evenimente.

Peste 40 de pelicule, reunite in sase sectiuni, asteapta intalnirea cu publicul romanesc si multi invitati de marca au confirmat prezenta la festival.

Romania International Film Festival (Ro-IFF) este organizat de Fundatia Artis. Infiintat in 2005, este singurul festival international de film care s-a adresat inca de la inceput productiilor tarilor din bazinul Marii Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania), potrivit site-ului evenimentului.

Editia din 2010 a avut peste 100 de filme si circa 60 de invitati din afara tarii. Au participat regizori, actori, producatori si directori ai altor festivaluri internationale.

In continuare, Ro-IFF isi propune promovarea artei cinematografice, promovarea productiilor din bazinul Marii Negre, precum si a Femeii regizor.

Sursa foto: www.ro-iff.ro





Festival de Teatru pentru Copii la Bucuresti

Festival de Teatru pentru Copii la BucurestiTeatrul Ion Creanga din Bucuresti organizeaza in perioada 1 - 8 octombrie 2011 cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, potrivit Calendar Evenimente.

Festivalul are caracter competitiv si se adreseaza teatrelor din tara si din strainatate care au in repertoriul lor spectacole pentru copii, realizate cu interpreti actori.

Este structurat pe doua sectiuni: spectacole pentru categoria de varsta 0-3 ani si spectacole pentru categoria de varsta 4-12 ani.

In cadrul acestei editii au fost selectate sa participe in concurs sau in afara acestuia, spectacole ale teatrelor din Bulgaria, Germania, Elvetia, Israel, Polonia, Slovenia si Romania.

Reprezentatiile vor avea loc la Teatrul „Ion Creanga” - Sala Rapsodia si in scoli si in gradinite din Bucuresti.

Zilele filmului spaniol la Bucuresti

Zilele filmului spaniol la BucurestiInstitutul Cervantes din Bucuresti organizeaza in perioada 7 - 13 octombrie 2011, Zilele Filmului de Limba Spaniola - editia a IX-a. Proiectiile vor avea loc la Cinema Studio- B-dul Magheru nr. 29, potrivit Calendar Evenimente.

In mod special, la aceasta editie, peliculele programate sunt dintre cele mai recente - cele mai multe, din 2009 si 2010, inclusiv mult apreciatul Tambien la lluvia (Pana si ploaia, cu Gael García Bernal in distributie) si detin numeroase premii importante in palmares.

Biletele si abonamentele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Cinema Studio.

Organizator: Instituto Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania Colaboratori: Filmoteca Ministerului de Afaceri Externe si Cooperare Internationala din Spania, Transilvania Film, Independenta Film, Cinemagia

Program

Sambata, 8 octombrie, ora 16:00
Mal dia para pescar (Zi nepotrivita pentru pescuit)
Regia: Alvaro Brechner Spania-Uruguay, 2009, 104´

Sambata, 8 octombrie, ora 18:00
Los condenados (Condamnatii)
Regia: Isaki Lacuesta Spania, 2009, 104´

Sambata, 8 octombrie, ora 20:00
Chico & Rita
Regia: Fernando Trueba, Javier Mariscal, Antonio Errando Spania, 2010, 94´


Festivalul Animest

Cel mai important festival de animatie din Romania - Anim'Est revine in 2011 cu editia a 6-a, ce se va desfasura in perioada 7 - 16 octombrie la Bucuresti in 3 locatii: Cinema Patria, Cinema Union si Sala ArCuB, in perioada 28 - 30 octombrie la Cluj-Napoca si in perioada 3 - 6 noiembrie la Chisinau, potrivit Calendar Evenimente.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, infiintat in 2006, cel mai important festival de film de animatie din Romania si singurul din Bucuresti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est.

Celor sase sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj international, scurt metraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising, balkanimation - deschisa filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia) si sectiunii Mozaic (rezervate proiectiilor cu cele mai noi si mai hot filme de animatie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume) li se adauga in fiecare an sectiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film nationale din Europa si din lume, celor mai importante scoli de film de animatie, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate la festivaluri internationale de film, unor festivaluri de profil importante din Europa, precum si unor animatori consacrati.

Workshopurile dedicate celor care doresc sa se initieze in diverse tehnici de animatie, masterclass-urile si mesele rotunde sustinute de invitati importanti din tara si de peste hotare, petrecerile si concertele dedicate invitatilor si publicului anim'est completeaza programul celor 10 zile de efervescenta anim'est in Capitala.

Trofeul anim'est este acordat in fiecare an unui film din competitia de scurt metraj a festivalului.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Concert Morcheeba la Bucuresti

Concert Morcheeba la BucurestiPe 8 octombrie, Sala Polivalenta din Bucuresti gazduieste show-ul Parov Stelar si Morcheeba, potrivit Mediafax.

Cele doua trupe care au sute de fani romani revin la Bucuresti pentru un nou spectacol, in deschiderea caruia canta romanii de la The Amsterdams si Electric Brother.

Concertul va incepe la ora 22:00.

Biletele pentru acest eveniment se pot achizitiona in avans la pretul de 70 lei de pe www.bilete.ro si din oficiile postale semnalizate “Aici Bilete.ro”, sau la pretul de 95 lei de la intrare.

Sursa foto: Bilete.ro