Citroen renunta la filiala locala, importul si distributia marcii fiind preluate de compania Trust Motors, importator al marcii Peugeot, potrivit Mediafax.
Compania Citroen este prezenta in Romania din 2007, prin intermediul unei filiale proprii detinute in Bucuresti.

"Marca a vandut peste 28.000 de vehicule in cei zece ani de prezenta pe piata auto romaneasca. Citroen dispune de o retea formata din 18 puncte de vanzare care i-au permis sa atinga in 2011 o cota de piata de 2%, dar si dintr-un numar de 22 de reparatori agreati. Acest transfer de activitate corespunde vointei grupului de a crea sinergii prin regruparea functiilor de suport ale filialelor sale si ale unor importatori Peugeot si Citroen in Europa", se arata intr-un comunicat al constructorului auto.

Trust Motors va prelua efectivele si reteaua filialei Citroen in Romania si va incepe operatiunile la 1 februarie 2013.

"Grupul nostru se va sprijini de acum inainte pe partenerul sau istoric in Romania, si anume grupul Trust Motors, in vederea distribuirii si comercializarii marcii Citroen. Trust Motors este un importator de succes al marcii Peugeot inca din 1991. Trebuie spus ca cele doua marci vor ramane total independente pe piata iar noi le vom oferi in continuare clientilor Citroen toate modelele si serviciile marcii", a declarat in comunicat Bruno Bolquel, director al zonei Europa Centrala si de Est pentru PSA Peugeot Citroen.

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a renuntat complet la vanzarile marcii Citroen in 2011, la aproape 20 de ani de cand a adus in Romania brandul francez.

Anul trecut, grupul a vandut 3,5 milioane de masini, din care peste 40% in afara Europei, si a inregistrat o cifra de afaceri de 59,9 miliarde de euro.

In primul semestru din acest an, Peugeot-Citroen a inregistrat un declin de 13% al vanzarilor, raportat la perioada similara a anului anterior, la 1,62 milioane de unitati, ca urmare a impactului recesiunii pe cele mai importante piete ale grupului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri