Constructorul german de camioane MAN planuieste sa achizitioneze compania suedeza rivala Scania pentru aproximativ 9,5 miliarde de euro (12,06 miliarde de dolari), oferind in jur de 440 de coroane pe actiune, a anuntat Financial Times, conform NewsIn.

Cotidianul, citand surse apropiate de aceasta afacere, a precizat ca grupul MAN a propus aceasta achizitie principalilor actionari ai Scania, constructorul de masini Volkswagen si grupul de investitii suedez Investor AB.

Volkswagen, principalul producator de masini de pe piata europeana, detine 34% din puterea de vot in consiliul de administratie al Scania, iar grupul de investitii suedez detine 19%. Grupul Volkswagen a refuzat sa comenteze interesul companiei MAN pentru Scania, precizand ca momentan oferta de preluare nu a fost facuta, dar a reiterat intentiile de a mentine interesele strategice privind participatiunea sa din grupul Scania si ca doreste sa se implice in continuare in consolidarea sectorului constructiei de camioane.

Grupul MAN a confirmat interesul de a prelua compania Scania pentru a crea astfel cel mai mare grup european constructor de camioane, capabil de a concura cu rivalii DaimlerChrysler si Volvo. Compania a adaugat ca isi va face publice intentiile in cursul saptamanii viitoare. Grupul suedez de investitii Investor AB a refuzat sa comenteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri