Avia Motors, al doilea dealer Skoda ca cifra de vanzari a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 38 milioane lei, iar anul acesta vrea sa vanda 2.000 de masini, cu 20% mai mult decat in 2005, au declarat reprezentantii companiei.
Dupa primele sase luni, Avia Motors a avut un profit brut de 2,6 milioane lei, la o cifra de afaceri de 38 milioane lei, conform datelor oferite de companie sambata, cu ocazia lansarii variantei diesel a modelului Skoda Octavia RS, informeaza NewsIn. Anul trecut, profitul Avia Motors a fost de 6,5 milioane lei, iar cifra de afaceri a atins valoarea de 50 milioane lei, dubla fata de anul 2004, cand cifra de afaceri a fost de 25 milioane lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor.

In 2005, numarul anagajatilor a crescut cu 50%, ajungand la 120 la finele anului, fata de 80 la sfarsitul lui 2004, pe fondul dublarii vanzarilor Avia Motors, de la 800 de unitati in 2004, la 1.700 un an mai tarziu. Avia Motors a vandut 1.500 de masini in primele opt luni, iar pana la finele anului si-a propus sa depaseasca cifra de 2.000 cu 20% peste nivelul anului trecut.

Reprezentantii Avia Motors spun ca vanzarile se afla pe un trend ascenedent din mai multe motive: climatul propice din piata, relaxarea conditiilor de creditare, cota unica de impozitare si cresterea puterii de cumparare. Avia Motors a lansat sambata varianta pe motorina a celui mai puternic model din gama Octavia - numit RS. Versiunea pe benzina a fost lansata in Romania acum un an la salonul auto de la Bucuresti.

Pentru varianta diesel lansata sambata, Avia Motors avea deja cateva comenzi, iar pana la sfarsitul anului, compania se asteapta sa mai vanda inca zece unitati Octavia RS diesel. Modelul are motor de 200 de cai putere, iar preturile pornesc de la 23.600 euro, cu toate taxele incluse. Ca cifra anuala de vanzari, Avia Motors este al doilea dealer Skoda ca marime, dupa Porsche Bucuresti Aviatiei.

Avia Motors are doua showroom-uri in capitala, ultimul dintre ele fiind deschis in noiembrie 2004 in Pantelimon. In primele opt luni ale anului s-au vandut 12.784 masini Skoda, cu 50 % mai mult decat in perioada similara din 2005, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Brandul ceh ocupa locul patru in topul celor mai vandute marci de pe piata romineasca cu o cota de 6,8%, fiind devansata de Dacia, Daewoo si Renault.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri