Electrica si OMV Petrom au inaugurat prima statie de incarcare pentru masini electrice dintr-o benzinarie, la OMV Aerogarii.

"Prin aceste statii cu incarcare rapida, un autovehicul 100% electric poate incarca 80% din capacitatea acumulatorului in circa 20 de minute, fata de 7-8 ore cat ar dura la o priza non-dedicata acestui serviciu", au declarat oficialii.

Companiile vor instala puncte de incarcare rapida a masinilor electrice in patru benzinarii OMV din Bucuresti (Aerogarii, Corneliu Coposu, Titan, Iuliu Maniu) si la sediul Electrica si Petrom City.

Costul de incarcare este de 1 leu/kWh sau gratuit pentru clientii care folosesc spalatoria din benzinaria OMV. Incarcatul unei masini cu un acumulator cu o capacitate de 22 kWh va costa 22 de lei, iar de 36 kWh va costa 36 de lei.

In Bucuresti mai gasim statii de incarcare pentru masini electrice la mall-uri, dar si la unele Lidl si Kaufland.

La o statie de incarcare electrica pot alimenta si masinile hibride, insa doar cele plug-in. Nu orice model hibrid poate fi reincarcat la o priza. Anul trecut, romanii au cumparat in jur de 200 de masini plug-in (100% electrice si hibride).

Top 10 cele mai vandute modele de masini plug-in in Romania in primele 11 luni din 2016

1. BMW i3 electric - 27 unitati
2. BMW X5 Plug-in - 15 unitati
3. Mercedes-Benz GLE Plug-in - 14 unitati
4. Volvo XC-90 Plug-in - 11 unitati
5. VW Golf electric - 10 unitati
6. Mercedes-Benz Clasa C Plug-in - 9 unitati
7. VW Passat Plug-in - 8 unitati
8. Mitsubishi Outlander Plug-in - 7 unitati
9. BMW i8 Plug-in - 6 unitati
10. Renault Zoe electric - 5 unitati
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri