Opel ne prezinta imagini cu noul SUV Grandland X, care va avea premiera mondiala la Salonul International Auto de la Frankfurt (14 - 24 septembrie 2017) si va fi lansat in toamna pe piata europeana.

In clasa autovehiculelor compacte, ponderea modelelor SUV a crescut de la 7% in 2010 la aproape 20%. Aspectul atletic al modelului Grandland X cu lungime de 4,48 metri se remarca prin dimensiuni exterioare precise, cu linii atletice si console scurte. Acest SUV compact isi poate expune propriul stil datorita finisajului optional in doua culori.

Perfect echipat si bine pozitionat, noul Grandland X va fi lansat pe piata in toamna, ca cel de-al treilea membru al familiei Opel X. Se alatura fratilor sai Opel Crossland X si Opel Mokka X, ambii avand o lungime mai mica cu aproximativ 20 de centimetri.

Grandland X vine cu tempomat adaptiv cu detectarea pietonilor si franarea automata de urgenta, sistemul de detectare a somnolentei soferului, sistemul avansat de asistenta la parare si camera video de 360°.

Scaunele ergonomice cu certificare AGR,volanul incalzit, scaunele fata si spate cu incalzire si hayonul care se deschide prin simularea unei miscari de lovire cu piciorul sub bara de protectie spate asigura un confort maxim.

Grandland X va dispune si de sistemul de iluminare frontala adaptiva AFL LED. Functii cum ar fi iluminarea in viraje, asistentul pentru faza lunga si reglarea automata a fasciculului garanteaza iluminarea optima a drumului.

Sistemului electronic de control al aderentei este pe lista de dotari optionale. Soferul poate sa aleaga dintre cinci moduri de conducere. Sistemul adapteaza apoi distributia cuplului catre rotile din fata, permitand patinarea rotilor daca este necesar si transmisia automata regleaza punctele de schimbare a treptelor de viteza, precum si raspunsul acceleratiei. Acest lucru asigura o tractiune optima si o manevrabilitate stabila, indiferent daca Grandland X ruleaza pe zapada, noroi, nisip sau suprafete umede.

Dimensiunile sale sunt 4.477 de milimetri lungime, 1.844 de milimetri latime si 1.636 de milimetri inaltime. Ampatamentul lung de 2.675 de milimetri asigura, de asemenea, un spatiu generos pentru pana la cinci persoane in acest SUV din clasa compacta. Iar portbagajul are un volum de la 514 pana la maximum 1.652 de litri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri