AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong, va lansa la inceputul anului viitor modelul de clasa mini Fiat 500, pentru care tinta de vanzari este de 50.000 de unitati pe plan mondial in acest an.
Vreau ca Fiat sa devina un Apple al masinilor, iar modelul 500 va fi iPod-ul nostru", a declarat, pentru cotidianul La Stampa din Torino, Sergio Marchionne, CEO al Fiat, in prima zi a evenimentului de lansare a masinii in Italia.

Producatorul italian vrea sa vanda 50.000 de masini Fiat 500 anul acesta si spune ca dealerii au primit 25.000 de comenzi, anunta NewsIn. La anul, productia modelul construit la Tychy in Polonia va fi de 120.000 de unitati, iar in anii urmatori ar putea ajunge la 140.000, daca exista cerere pe piata.. Constructorul nu a comunicat pretul masinii, insa presa italiana spune ca va fi, in functie de motorizare si dotari, intre 10.000 si 15.000 de euro. Noul model va concura cu masini precum Citroen C1 sau Renault Twingo.

Modelul va fi oferit in trei versiuni de motorizare: doua pe benzina, de 69 si 100 cai putere si un diesel de 75 de cai putere. Design-ul masini a fost realizat de Frank Stephenson, care a desenat si masinile MINI. Fiat consdiera ca imaginea sa va fi imbunatatita de faptul ca noul 500 se inspira din predecesorul cu acelasi nume, care a iesit din productie in urma cu peste 30 de ani.

Fiat a produs Cinquecento (500) in cinci milioane de exemplare intre 1957 si 1975, iar in momentul lansarii, masina costa cat 15 salarii medii ale unui muncitor italian, pret care i-a facut pe multi sa renunte la scutere si biciclete pentru a-si lua masina.

Dintre cele cinci milioane de unitati produse, aproximativ 500.000 circula in prezent pe soselele europene.

Vanzarile marcii Fiat in Romania au crescut in primul semestru cu 90,5%, la 4.041 de unitati, iar cel mai vandut model a fost Albea cu 1.666 de masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri