O afacere trebuie tratata cu seriozitate atata timp cat iti doresti ca ea sa fie profitabila. Trebuie sa fii o persoana responsabila, inspirata si dedicata business-ului pe care doresti sa il dezvolti. Planul trebuie gandit foarte atent, trebuie sa fii constient de lipsurile tale si de nivelul de pregatire pe care il ai si sa incerci permanent sa evoluezi.

Inainte de a porni un business trebuie sa iti pui o serie de intrebari care te vor ajuta sa iti descoperi punctele tale slabe dar si cele forte. Entrepreneur.com a ales o serie de intrebari ale caror raspuns te va face sa realizezi cat de pregatit esti sa incepi un business.

1. Cat de responabil poti fi ?

Odata cu dezvoltarea unui business, responsabilitatea ta va creste si va trebui sa ii includa si pe cei ce sunt implicati in afacerea ta. Modul in care iti gestionezi business-ul se va rasfrange asupra angajatilor si familiilor lor. Fii cat mai responsabil si dai dovada de tarie de caracter. Nu abandona la primul obstacol, multi oameni se bazeaza pe tine.

2. Cate sacrificii esti capabil sa faci pentru a-ti vedea business-ul pe picioare?

Sunt o multime de sacrificii pe care vei fi nevoit sa le faci in momentul in care te implici in lansarea unei afaceri. Aceste sacrificii vor include orele de somn, hobby-urile, exercitiile de mentinere in forma, relatiile, vacantele, pe scurt - libertatea ta personala. Succesul tau se va cladi doar in momentul in care vei demonstra prin sacrificiile pe care le faci ca iti doresti foarte mult sa obtii succesul si ca afacerea ta merita. Pentru a-ti demonstra faptul ca afacerea ta este ceea ce iti doresti, pune cap la cap fiecare sacrificiu pe care ar trebui sa il faci pentru a-ti indeplini visul si apoi intreaba-te daca chiar merita.



3. Poti lua decizii fiind sub presiune?

In momentul in care incepi un business, te vei lovi de situatii pe care nu ti le-ai fi imaginat pana acum. Vei fi implicat in fiecare decizie si in fiecare detaliu ce tine de afacerea ta, de la divizia de marketing pana la cea de IT si design. Trebuie sa fii calm, rational si sa reusesti sa iei decizia cea mai buna, indiferent de situatie.

4. Care sunt punctele tale slabe?

Trebuie sa fii mereu constient de alegerile pe care le iei si si de modul tau de a fi. Trebuie sa fii constient de modul in care ceilalti te percep si sa fii rational. Cu ajutorul acestor calitati vei reusi sa ii intelegi pe cei din jurul tau si sa stii cum sa ii motivezi, disciplinezi si sa ii conduci. Este foarte important sa-ti prezinti si punctele slabe, nu doar sa le evidentiezi pe cele forte. Astfel, vei putea construi in jurul tau o echipa ce iti va cladi un business puternic.

5. Poti renunta la un angajat daca acesta afecteaza evolutia afacerii? Chiar daca iti este un prieten apropiat?

O multime de oameni care demareaza un start-up ajung sa isi implice si prietenii din facultate, cartier sau dintr-un job precedent. Uneori, aceste prietenii pot face rau afacerilor. Daca oricine, chiar si un prieten, iti trage in jos business-ul, renunta sa ii mai acorzi sanse la nesfarsit. Este timpul sa il faci sa inteleaga ca iti afecteaza dezvoltarea afacerii si ca este cazul sa plece. Vei putea face acest lucru?

Sursa foto: everything possible / Uberimage /Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri