Heidi Chocolat SA, parte a grupului elvetian Laderach, a inaugurat langa fabrica din orasul Pantelimon un magazin concept in care fiecare consumator isi poate incerca talentul de creator de ciocolata. Investitia in Heidi Chocoworld are o valoare de peste 250.000 de euro.
Inceput in decembrie 2010, proiectul Heidi Chocoworld a fost inaugurat saptamana aceasta in prezenta lui Jurg Laderach, fiul fondatorului companiei elvetiene, a ambasadorului Elvetiei la Bucuresti si a autoritatilor locale.

Magazinul ocupa o suprafata de 169 mp. Aici se comercializeaza toate produsele fabricii Heidi Romania. In plus, in insula din mijlocul magazinului, departamentul de cercetare-dezvoltare, alaturi de maestrul chocolatier Jakob Hausmann, creeaza retete noi precum ciocolata cu ghimbir, lavanda sau fulgi de ardei iute. Orice vizitator isi poate incerca de asemenea talentul, putand realiza propria sa reteta de ciocolata, in cadrul unui seminar de creatie. Pretul unui seminar de creatie este de 50 lei.

De asemenea, Chocoworld este conceput ca magazin outlet pentru fabrica Heidi din Pantelimon, in cadrul caruia sunt expuse multipack-uri cu pret redus, promotii la diferite sortimente de ciocolata, ciocoata Silver Line (calitatea a doua, produsele rupte pe linia de ambalare, neconforme la gramaj).

Proiectul este unic pentru zona Europei de Est.

“Nu am creat acest proiect doar pentru a vinde ciocolata. Este vorba in primul rand de experienta. Vorbim de o noua era in creatia de ciocolata”, spune Erwin Vondenhoff, director general Heidi Chocolat.

Potrivit acestuia, pentru acest an compania nu intentioneaza sa deschida si alte magazine de acest tip in Bucuresti, urmand sa il promoveze pe cel din Pantelimon prin activitati de marketing si PR.

In prezent produsele realizate in fabrica din Pantelimon sunt exportate in 39 de tari. Directorul general al companiei afirma ca ponderea exporturilor in afacerile Heidi s-a dublat in ultimul an, pana la 20%. Cititi si Ciocolata 'Made in Romania', peste granita

Pentru acest an Heidi Romania estimeaza o cifra de afaceri de 65 de milioane de euro, in contextul unei piete in scadere cu 25% (evolutie asemanatoare cu cea din 2010). Industria locala a ciocolatei este estimata la 250 mil. euro.

Ramanem la nivelul lui 2006-2007. Preconizez o evolutie constanta si pentru acest an”, afirma Vondenhoff.

Heidi Romania face parte din grupul Laderach, fondat in anul 1962 ca o afacere de familie. Compania a intrat pe piata din Romania in anul 1994 si are in prezent 320 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri