Topul miliardarilor din Romania include 50 de femei, adica 10% din numarul total. Vezi care sunt cele mai avute femei din Romania, potrivit unui clasament recent realizat de revista Forbes Romania.
1. Carmen Adamescu: 900-950 mil. euro

Carmen Adamescu este presedintele al CA al centrului comercial Unirea Shopping Center. Familia Adamescu deruleaza investitii in asigurari, imobiliare, turism, media si retail.

2. Veronica Dragan: 650-700 mil. euro

La doar 38 de ani, Veronica Dragan (foto) controleaza 100 de firme cu afaceri totale de peste un 1 miliard de euro. Principalul business este Butan Gas (distributie GPL).

3. Camelia si Corina Voiculescu: 150-155 mil. euro


Cunoscute mai ales pentru afacerile din domeniul media, Camelia si Corina Voiculescu se ocupa de afacerile familiei.

4. Mariuca Talpes: 85-90 mil. euro

Mariuca Talpes controleaza, impreuna cu sotul sau, Florin Talpes, producatorul de software antivirus BitDefender.

5. Anca Vlad: 58-60 mil. euro

Anca Vlad a pus bazele Fildas, unul dintre cele mai importante grupuri farmaceutice din Romania.

6. Camelia Sucu: 50-55 mil. euro

Cunoscuta pentru afacerile cu mobila de lux (compania Class Living), Camelia Sucu si-a extins investitiile si pe domeniul agricol, prin cumpararea Pietei de Gros (zona Berceni din Capitala) si a unei ferme de vaci.

Fata de editia anterioara a clasamentului (publicat in toamna lui 2010), numarul femeilor incluse in actualul top este aproape dublu - 50, adica 10% din total. In 2010, doar 30 de femei au fost prezente in top.

Topul celor mai bogati romani este condus de Dinu Patriciu, cu o avere estimata de revista Forbes Romania la 2,1-2,2 miliarde de euro.

In total, averile miliardarilor prezenti in clasamentul revistei se ridica la peste 25 de miliarde de euro, in scadere pentru cel de-al treilea an consecutiv.

Ponderea avutiilor insumate ale celor 500 de miliardari in Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei pe anul 2010 este de aproape 21%, cu 4% mai putin fata de anul anterior.

Sursa foto: revista interna a ButanGas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri