Micu se trezeste dimineata in jurul orei 7.00, serveste micul dejun cu familia in jurul orei 8.00, iar ulterior isi insoteste fiul pana la scoala. La birou ajunge in fiecare zi intre 8.30 si 9.00, loc unde petrece in jur de 9-10 ore.

“Ajung la birou cu masina, traficul fiind destul de ingaduitor cu nervii nostri la acea ora a diminetii. Bucurestiul in sine are o dinamica interesanta, din toate punctele de vedere, lucru pe care noi il simtim poate mai putin (fiind in mijlocul evenimentelor), dar care este perceputa mai corect de catre cei ce viziteaza la intervale mai mari orasul nostru”, spune managerul.

Daca ar fi sa aleaga un oras in care sa lucreze acesta ar fi Londra, unde ar ramane pana in jurul varstei de 60 de ani. Mai departe, i-ar placea sa locuiasca in Toscana sau in sudul Frantei.

“Fiecare zi de lucru incepe cu definitivarea agendei, citirea e-mail-urilor si a presei online. Totul dureaza circa 45 de minute, dupa care «trecem la treaba» sau intram in intalniri. Primul ziar pe care-l citesc este unul de sport, apoi trec la ziarele economice si la cele stiri. Acasa prefer sa citesc revistele economice (de afaceri), de arta si cele de lifestyle masculin (Esquire si GQ)”, povesteste Micu.

Pe parcursul unei zile, seful MBA-ului Romano-Canadian incearca sa nu isi stabileasca mai mult de doua intalniri, ambele in prima parte a zilei.

Incerc sa cuprind timpul petrecut in intalniri si videoconferinte in maxim doua ore pe zi. Altfel s-ar da tot programul peste cap si nu mai apucam sa rezolvam «agenda»”, a adaugat Daniel Micu.

Cand vine vorba de plecari in strainatate, in interes de serviciu, Micu spune ca merge in astfel de calatorii de maximum sase ori pe an, in general in Europa.

Citeste si:

In putinul timp liber pe care il are, managerul citeste, se vede cu prietenii si ii place sa iasa la barbeque in locuri cu iarba verde si sa se plimbe prin zonele vechi ale Bucurestiul.

"Daca pot sa am o pauza de 60-90 de minute pe zi, prefer sa o petrec intr-un muzeu, galerie de arta, anticariat sau «ma ascund» intr-o librarie. Inchid mobilul si am grija numai de mine", spune acesta.

Daniel Micu prefera bucataria franceza, italiana si cea libaneza.

“Am avut un restaurant preferat, nu stiu daca s-a redeschis. Este vorba de bistro-ul Institutului Francez. Mancarea era foarte buna, aveau bucatar francez, la care se adaugau atmosfera si locatia, care dadeau un aer boem oricarei vizite. Vraiment, le petit Paris ... ”, spune Micu.

Micu are conturi pe retelele sociale, Facebook si LinkedIn, insa ii este teama ca “aceste canale, in mod paradoxal, risca sa alieneze comportamentul nostru social. Nu ne mai sunam prietenii, nu ne mai intalnim cu ei, nu petrecem timp impreuna, dar ne trimitem posturi pe Facebook”.

Daniel Micu are o experienta in consultanta de marketing si publicitate de peste 15 ani, este membru al al The Chartered Institute of Marketing (U.K.) si totodata profesor asociat in cadrul Bucharest School of Management / Programul MBA Romano-Canadian.