Dedeman, liderul pietei locale de bricolaj, companie care detine in prezent un numar de 37 de magazine si afaceri de peste 600 milioane de euro anul trecut, are in plan sa mai deschida inca trei magazine in tara in acest an, doua inaugurari urmand sa aiba loc in cursul lunii august, potrivit informatiilor companiei, planul retailerului bacauan fiind de a ajunge la 50 de unitati in urmatorii ani.

Dedeman a deschis in prima parte a acestui an cel de-al 37-lea magazin al retelei, la Sibiu, in urma unei investitii de circa 13 milioane euro, planul pentru anul in curs fiind de a deschide alte trei unitati la nivel local.
“Vom inaugura doua magazine in luna august, unul dintre ele in Deva si al doilea in Bucuresti, in zona Colentina si inca unul in Targu Jiu. Planul nostru este de a ajunge la 50 de unitati in urmatoarea perioada de timp. Pentru anul in curs avem bugetate investitii de 65 de milioane de euro, o parte din bani fiind deja directionata catre primul magazin deschis in acest an”, a declarat Dragos Paval (foto), presedintele Dedeman, in cadrul unei intalniri cu presa.

Ca parte a strategiei de dezvoltare in Romania, reprezentantii Dedeman se asteapta sa mai deschida inca 13 magazine pe plan local, urmand ca astfel sa ajunga la un numar total de 50 de unitati. Compania bacauana a deschis in ultimii ani in medie circa 4-5 magazine, cel mai mare numar de unitati fiind inaugurat in cursul anului trecut, cand Dedeman a inaugurat sase noi locatii.

Dedeman planuieste de asemenea ca in urmatorii 3-5 ani sa deschida inca doua unitati in Capitala, in zonele importante din oras. “In urmatorii 3-5 ani dorim sa ne consolidam pozitia pe piata si sa concretizam planurile noastre de extindere inafara tarii prin alegerea locatiei in care urmeaza sa facem acest pas, precum si inaugurarea primelor magazine. (...) La nivel local, avem ca obiectiv in acest an sa deschidem patru noi magazine, iar daca vom obtine la timp Autorizatia de Constructie avem resurse sa inauguram si al cincilea magazin. In ceea ce priveste extinderea la nivelul Capitalei, obiectivul nostru principal este ca in Bucuresti sa deschidem 3 noi magazine in urmatorii 2 ani”, a declarat pentru wall-street.ro – Dragos Paval, presedinte al Dedeman.

Contract de sponsorizare cu Simona Halep: Dedeman va construi cate un teren de tenis pentru fiecare magazin inaugurat

Retailerul bacauan Dedeman a anuntat ca vrea sa lanseze, in colaborare cu Federatia Romana de Tenis (FRT), un proiect prin care sa finanteze constructia sau amenajarea unui teren de tenis pentru fiecare magazin nou construit.

“Ideea parteneriatului a aparut in urma unui meci de tenis cu Bogdan Enoiu. In momentul de fata sportul romanesc se hraneste din amintiri, iar noi nu credem ca exista vis daca nu te implici trup si suflet. Simona Halep este un exemplu pentru tineri. Fiecare am plecat de la zero si am reusit, iar prin parteneriatul cu Simona ne propunem sa inauguram 13 noi terenuri de tenis, practic cate unul pentru fiecare magazin pe care il vom deschide in urmatorii ani”, a declarat Dragos Paval, in cadrul unei intalniri cu presa.
Seful Dedeman a mai aratat ca procesul de constructie al terenurilor de tenis va demara chiar din acest an, retailerul urmand sa deschida inca un magazin in Capitala si altele doua in provicie, ceea ce insumeaza construirea unui numar de trei terenuri de tenis. “Vom aloca circa 30.000 – 35.000 pentru fiecare teren de tenis, banii urmand sa provina din fonduri proprii”, a completat Paval.

O piata marcata de exituri, fuziuni si reconfigurari

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade ale sale, fiind marcata de exituri sau achizitii. Pe lista celor mai activi jucatori din piata in ultimul an se numara Kingfisher – Bricostore, Praktiker, Leroy Merlin – Baumax sau OBI. Poate una dintre cele mai mari stiri din domeniu este cea legata de exitul OBI din Romania, companie care de la 1 septembrie va pleca definitiv de pe piata locala.

Intrarea Kingfisher pe piata locala de bricolaj a fost momentul critic, care intr-un fel sau altul a declansat efervescenta din industrie, cand britanicii au achizitionat cele 15 magazine ale francezilor de la Bricostore. Englezii au cumparat operatiunile Bricostore Romania in primavara anului trecut, iar in luna martie a acestui an au inaugurat si primele doua magazine tip depozit, Brico Depot, ambele in Bucuresti – unul in zona Orhideea, celalalt in Pantelimon.

La inceputul acestui an o alta stire avea in centru piata de bricolaj, nemtii de la Praktiker cedand operatiunile locale, cu 27 de magazine, omului de afaceri de origine turca Omer Susli. Omul de afaceri preciza ulterior ca sub vechiul management business-ul Praktiker a fost foarte prost gestionat. "Am preluat si brandul pe o perioada nelimitata. In magazine se vede mana neamtului si vrem sa mentinem acest lucru, dar din punct de vedere financiar afacerea a fost prost gestionata", spunea omul de afaceri in primavara acestui an.

O alta veste care a luat prin surprindere piata de bricolaj a fost exitul nemtilor de la OBI, informatie data publicitatii in exclusivitate de catre wall-street.ro la finalul lunii mai. Urmare a deciziei de a iesi de pe plan local si de a face loc retailerului grec de jucarii Jumbo, OBI a demarat un amplu program de reduceri in cele sapte locatii pe care le detine in Romania, strategie care a creat o adevarata isterie in magazinele de profil. Cum au aratat magazinele dupa ce retailerul a aplicat reduceri de 50% la tot stocul de produse, in imaginile surprinse de wall-street.ro aici.

Un alt eveniment important pe piata locala de bricolaj a fost si achizitia operatiunilor locale Baumax de catre retailerul francez Leroy Merlin, companie care va ajunge astfel la 16 magazine pe plan local, cu alte doua proiecte in lucru, la Craiova si pe soseaua Alexandriei din Capitala. Leroy Merlin ajunge astfel la un rulaj de circa 140-150 de milioane de euro la nivel local.

Piata de bricolaj din Romania este dominata de catre retailerii romani Dedeman si Ambient si de reteaua de magazine Arabesque, dar si de jucatorii internationali Kingfisher, Leroy Merlin sau Hornbach, cat si de Praktiker, companie preluata la inceputul acestui an de catre omul de afaceri turc Omer Susli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri