Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), controlata de Ministerul Energiei si desemnata sa reprezinte statul in viitorul fond de investitii care ar urma sa fie constituit impreuna cu KMG International, a lansat procedura de selectie de oferte pentru achizitionarea de servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica a SAPE pe parcursul derularii etapelor infiintarii fondului, conform Adevarul Financiar.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 7 septembrie 2016, ora 10.00“, se arata intr-un anunt al SAPE, potrivit News.ro. Prin memorandumul de intelegere din 2013, kazahii se angajau sa plateasca 200 de milioane de dolari din datoria istorica a Rompetrol catre statul roman in schimbul unei participatii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria Petromidia.

In prezent, KMG International controleaza 48,11% din actiunile Rompetrol Rafinare, iar statul roman, prin Ministerul Energiei – 44,69%. In plus, KMG International se angaja sa constituie un fond, care sa ajunga la o valoare estimata de un miliard de dolari, pentru investitii in sectorul energetic din Romania. Actionarii fondului urmau sa fie statul roman (20%, capital de 30 de milioane de dolari) si KMG International (80%, 120 de milioane de dolari). Capitalul varsat de stat era acoperit tot de kazahi.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri