Producatorul austriac de otel Voestalpine va opta, cel mai probabil, intre Romania si Ucraina ca locatie a viitorului combinat siderurgic la Marea Neagra, investitie de 7 miliarde euro, potrivit publicatiei Der Kurier.
Boardul grupului austriac va transmite alegerea finala dupa intalnirea conducerii companiei din luna septembrie, mai transmite publicatia vieneza. Odesa are avantajul vecinatatii cu minele de fier din Ucraina ale Voestalpine, un plus fiind si regimul favorabil al cotelor de emisii poluante pe care il are Kievul.

Romania, pe de alta parte, se bucura de statutul de membru al UE, cu toate avantajele ce decurg din aceasta pozitie, printre care, o legislatie mai sigura si stabilitatea politica, scrie Der Kurier, citat de NewsIn.

Premierul Tariceanu s-a intalnit in 14 mai, la Linz, in Austria, cu reprezentantii grupului Voestalpine, care au declarat ca deciziile UE privind legislatia de mediu sunt foarte importante pentru alegerea amplasamentului.

"S-au discutat, mai ales, punctele critice ale proiectului. Se pune problema infrastructurii, problema care se pune si in cazul celorlalte state (Ucraina si Bulgaria, n.r.), este vorba si despre acordarea de ajutoare de stat, dar si problema personalului", a subliniat Eder, precizand, insa, ca "pentru aceste aspecte critice, s-a gasit o colutie convenabila".

"Avand in vedere valoarea investitiei (7 miliarde euro - n.r.), aceasta va duce la cresterea numarului de locuri de munca, va avea impact asupra economiei romanesti, prin urmare este normal ca Executivul sa acorde atentie acestui proiect", a aratat Tariceanu.

La randul sau, directorul executiv al Voestalpine, Wolfgang Eder, a punctat ca angajamentul aratat de Romania este important in luarea unei decizii.

Producatorul austriac de otel Voestalpine intentioneaza sa investeasca aproximativ sapte miliarde de euro intr-o fabrica la Marea Neagra, Romania si Bulgaria fiind intr-o competitie acuta pentru amplasarea uzinei pe teritoriul sau, titra cotidianul Der Standard in luna martie a acestui an.

Ucraina este, de asemenea, luata in calcul, cu portul Pivdeni din regiunea Odesa, mai ales din perspectiva conditiilor ecologice tot mai dure pentru statele UE.

"Si Turcia se afla pe lista, dar nu este printre favorite", potrivit aceluiasi cotidian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri