Cheltuielile de personal ale Parlamentului vor fi majorate cu 31%, in 2007, desi bugetele Camerei Deputatilor si a Senatului vor avea cheltuieli totale suplimentate cu 12%, respectiv cu 3%, potrivit proiectului de buget.
Camera Deputatilor realizeaza venituri proprii care ii suplimenteaza bugetul prevazut de stat. Astfel, alocarea de cheltuieli pentru anul viitor insumeaza 203 milioane lei, cu 12,5% mai mult decat in 2006. Ponderea majoritara a cheltuielilor provine din bugetul de stat, insemnand peste 194 milioane lei. In perioada 2008-2010, nu exista modificari semnificative ale nivelului de cheltuieli, anunta NewsIn. Din totalul cheltuielilor, mai mult de doua treimi,142 milioane lei, sunt destinate personalului si vor fi majorate cu 31%. Situatia este similara in cazul Senatului. Cheltuielile de personal au o pondere de peste 70% in total, iar cresterea va fi tot de 31% in 2007.

Spre deosebire de Camera, Senatul se finanteaza exclusiv din bugetul statului, iar cresterea este semnificativ mai mica, de numai 3%, in 2007. Suma totala pe care o va primi Senatul va fi de 87,4 milioane lei, suma care va ramane constanta si in urmatorii trei ani.

Administratia Prezidentiala va cheltui cu 1,75% mai putin, in 2007. Bugetul presedintiei va fi de aproape 32 milioane lei si nu va suferi modificari importante pana in 2010. O treime din fonduri reprezinta cheltuielile de personal care vor creste in 2007 cu 16,6%.

Ministerul Finantelor a demarat, in urma cu mai mult de o luna, discutiile cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2007, pe care l-a prezentat in sedinta de guvern de miercuri.

Potrivit ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, deficitul bugetar programat pentru 2007 va fi de 2% din PIB, iar ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut, in anul 2007, va fi de 31-32%, in conditiile in care in ultimii ani Romania a colectat venituri totale care au reprezentat in medie de 30% in PIB.

In 2007, potrivit Codului Fiscal aprobat de Parlament, bugetul va fi construit pe aceleasi cote ale taxelor principale: TVA -19%, cota unica de 16% pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor. Contributiile de asigurari ar urma sa scada, potrivit ministrului de finante, cu 2%, in 2007, pentru angajator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri