Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat vineri, ca nu a luat decizia finala asupra unor eventuale modificari de pret la gazele naturale de la 1 ianuarie 2008, intrucat nu s-a pus de acord cu operatorii in aceasta privinta.

In sedinta Comitetului de Reglementare din 20 decembrie, ANRE a decis, in urma analizelor efectuate de departamentul de specialitate al autoritatii, ca pretul gazelor naturale ar trebui sa creasca cu un procent semnificativ. "In aceste conditii, ANRE a hotarat sa continue discutiile cu operatorii din sistem pentru a identifica si implementa solutii prin care impactul majorarii pretului gazelor naturale din import si al ajustarii tarifelor de distributie sa fie diminuat. Astfel, pretul gazelor naturale ramane deocamdata nemodificat pentru 1 ianuarie 2008, o decizie finala urmand a fi luata dupa finalizarea discutiilor, cel mai probabil in cursul lunii ianuarie anul viitor", precizeaza ANRE in comunicat.

E.ON Gaz Romania a anuntat luni ca pretul gazelor naturale la consumatori ar trebui sa creasca cu circa 10% in luna ianuarie anul viitor, si cu aproximativ 30% pentru intreg anul 2008.

Distribuitorul de gaze apreciaza ca scumpirea ar fi necesara pentru a putea asigura cantitatile de gaze naturale necesare consumatorilor din Romania.

Reprezentantii Distrigaz Sud au anuntat tot luni ca asteapta decizia autoritatilor privind stabilirea pretului gazului, avand in vedere ca pentru aprovizionarea cu gaze naturale si distributia acestora in 2008 o cresere ar fi necesara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri