Astfel, soldul creditelor ING Bank la final de septembrie se ridica la 13,15 miliarde lei, cu 21% peste nivelul din septembrie 2014, in contextul in care creditarea in lei a avansat puternic, cu 43%. Banca olandeza si-a crescut puternic baza de clienti in ultimul an, cu 30%, dupa ce a atras 150.000 de clienti noi.

ING apreciaza ca numarul de clienti a crescut puternic ca urmare a ofertei ING Card Complet si a solutiei Porteaza-ti Banii.

ING Bank ataca puternic segmentul cardurilor de salariu, cu zero taxe

ING Bank ataca puternic segmentul cardurilor de salariu, cu zero taxe

"Pe parcursul ultimelor douasprezece luni, activitatea de creditare in RON a inregistrat o crestere de 43%, ajungand la 7,41 miliarde lei, cu o contributie echilibrata a ambelor segmente - retail si corporate, creditarea pentru IMM-uri contribuind la aceasta cu 25%", anunta banca.

Potrivit rezultatelor financiare publicate astazi de banca, venitul total a ajuns la 748 milioane lei, in crestere cu 12% fata de anul anterior, iar costurile totale au ajuns la 416 milioane lei, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in principal datorita investitiilor in tehnologie, in aplicatii de business pentru clienti si dezvoltarea platformelor IT ale bancii.

Citeste si:

Astfel, raportul cost/venituri s-a imbunatatit usor comparativ cu perioada similara a anului precedent, scazand la 56% de la 57%, in 2014.

ING Bank si-a majorat semnificativ si fondurile atrase, cu 24%, pana la 16,46 miliarde lei. In consecinta, banca sustine ca, la sfarsitul lunii septembrie 2015, cota de piata in creditare a ajuns la 5,7%, de la 4,6% la sfarsitul lunii septembrie 2014, iar cota de piata in fonduri atrase la 6,7%, comparativ cu 5,6%.

"Cautam in permanenta sa facem experienta bancara mai simpla si mai usoara pentru clientii nostri. Sunt foarte multumit ca aceasta strategie ne-a adus rezultate bune dar, mai ales, ca ne aduce mai multi clienti. Aceasta demonstreaza ca ne indreptam in directia corecta", a declarat Michal Szczurek (foto), CEO ING Bank Romania.

Sursa foto: Mediafax Foto