Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI) a semnat miercuri, 17 mai, la Bruxelles, primele trei acorduri ale programului Initiativa pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) cu trei banci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comerciala Romana (BCR) si ProCredit Bank, ce ar putea genera o finantare totala de 246 milioane de euro, a anuntat Comisia Europeana (CE).

Suma care ar putea fi generata reprezinta aproape jumatate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Initiativa pentru IMM-uri. Peste 4.300 de IMM-uri, microintreprinderi si startup-uri din Romania ar putea avea un acces mai bun la finantare in cadrul celor trei acorduri, conform News.ro.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, considera ca, prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul politicii de coeziune in acest program de pionierat, Romania va stimula competitivitatea economiei.

In luna octombrie a anului trecut, grupul Bancii Europene de Investitii (BEI) si Guvernul Romaniei au semnat un acord de finantare pentru IMM-uri, prin care sunt alocate 100 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), dar care ar putea mobiliza in urmatorii ani fonduri totale de 580 milioane de euro.

Resursele aditionale ar putea veni de la BEI si din programul Orizont 2020, un amplu program de cercetare derulat de Uniunea Europeana. Prin acest program, este disponibila, la nivelul UE, o finantare de 80 de miliarde de euro pe durata a sapte ani (2014-2020), plus altragerea altor investitii private.

Sursa foto: Ai825/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri