Ministrul Finantelor Ionut Misa precizeaza intr-un comunicat transmis de PSD ca nu a declarat ca va sustine desfiintarea Pilonului ll, ci doar a raspuns unei intrebari care "probabil, a fost interpretata gresit". El sustine ca nici nu ar fi putut face o astfel de previziune si spune ca regreta "confuzia creata".

"In legatura cu informatiiile aparute in presa potrivit carora as fi declarat ca Guvernul are in intentie desfiintarea Pilonului II de pensii fac urmatoarele precizari: Nu am declarat ca voi sustine desfiintarea Pilonului II de pensii. Nici nu am in intentie sa fac acest lucru. Nu exista in Programul de guvernare aceasta masura", argumenteaza Ionut Misa, potrivit News.ro. El sustine ca a raspuns unei intrebari, "care probabil a fost interpretata gresit", in legatura cu posibilitatea nationalizarii Pilonului II de pensii.

"Precizez inca o data, nici nu desfiintam pilonul II de pensii, nici nu il nationalizam. Nici nu as fi putut sa fac o astfel de previziune, avand in vedere ca fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi nationalizate fondurile publice', spune ministrul, care regreta confuzia creata si ii asigura pe toti romanii ca "un subiect atat de complex si sensibil este tratat cu maxima seriozitate si profesionalism de echipa de la Ministerul de Finante".

Ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa, a sustinut ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii vor fi returnati contribuabililor, iar acestia vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Misa nu considera ca aceasta masura este o nationalizare a pensiilor private. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament, intrebat despre desfiintarea pilonului II de pensii, in urma afirmatiei ministrului desemnat pentru Finante, Ionut Misa, ca este „o prostie”, fara sa doreasca sa faca si alte completari pe acest subiect.

”Pilonul II se va desfiinta. Banii se vor intoarce la toti cei care au cotizat, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege daca banii lor vor fi administrati de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intentionam spre sfarsitul anului. (...)Fondurile de pensii din Pilonul II administreaza active de circa 40 miliarde lei. Insa, pensia de care ar beneficia un contribuabil este de circa 25 de lei pe luna”, a declarat Misa.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la Parlament, ca ministrul investit al Finantelor, Ionut Misa, a inceput cu stangul activitatea la minister, dupa ce a afirmat ca se va desfiinta pilonul II de pensii, motiv pentru care asteapta sa continue cu dreptul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri