Consiliul Concurentei (CC) a sanctionat Asesoft Distribution cu 3,18 milioane lei (775.000 euro) pentru punerea in practica a concentrarii economice realizate prin preluarea distributiei IT de la Flamingo International, inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.
[Update]

Vezi pozitia Asesoft Distribution si declaratia lui Iulian Stanciu, managerului grupului din care face parte compania de distributie.

“Aceasta concentrare a dus la o imbunatatire a preturilor si serviciilor oferite consumatorilor finali. Am colaborat cu inspectorii de concurenta, ne asteptam la aceasta amenda, nu ne afecteaza in vreun fel activitatea", afirmat Stanciu.

Potrivit conducerii companiei, Asesoft Distribution a colaborat cu Consiliul Concurentei in investigatia declansata in ceea ce priveste preluarea distributiei Flamingo International si a pus la dispozitia inspectorilor de concurenta toate informatiile necesare finalizarii anchetei.

"Gravitatea a fost considerata mica, amenda a fost la minimul legal", a mai afirmat oficialul Asesoft.


In urma finalizarii investigatiei declansate in anul 2009, Consiliul Concurentei a constatat ca Asesoft Distribution SRL a pus in aplicare tranzactia prin care a preluat distributia produselor IT de la Flamingo International SA, inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal.

"Companiile au obligatia de a nu implementa o concentrare economica inainte de notificarea si autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei. Nerespectarea acestei obligatii reprezinta o incalcare a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat de Mediafax.

Punerea in aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia, se arata in comunicatul autoritatii de concurenta.

Conform prevederilor Legii Concurentei este interzisa punerea in aplicare a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

In martie 2009, Asesoft Distribution a preluat divizia de distributie a Flamingo International, tranzactia avand ca scop concentrarea grupului Asesoft catre vanzarea directa catre clientii finali, atat prin retail, cat si prin contracte corporate de dimensiuni mari.

In ianuarie 2011, Consiliul Concurentei a anuntat ca a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului de catre Asesoft Distribution asupra activitatii de distributie de produse IT a Flamingo International.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si eMAG International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania. Aceste operatiuni de preluare a controlului in comun au fost autorizate de catre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.

Asesoft Distribution face parte din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri