HP prezinta in premiera in cadrul festivalului de film Sundance primul portofoliu de arte grafice digitale, de la carti postale pana la afise.
HP a prezentat cel mai vast portofoliu de arte grafice digitale al companiei, care include produse pentru tiparirea la toate dimensiunile, de la carti postale pana la bannere pentru exterior. Prezentarea a avut loc in Park City, Utah, in cadrul festivalului de film Sundance 2006.
Linia de produse, recent extinsa pentru a acoperi practic toate formatele cerute pe piata, permite furnizorilor de servicii tipografice sa functioneze ca tipografii universale. Folosind echipamentele HP, ei vor putea crea tiparituri de la pliante pentru direct-mailing si reproduceri de arta de calitate superioara pana la postere pentru magazine sau bannere foarte late pentru exterior.

De fap, chiar in cadrul festivalului Sundance, furnizori de servicii tipografice, echipati de HP, produc o gama larga de tiparituri cu impact crescut. Folosind sistemele HP acestia pot oferi clientilor aplicatii grafice de la formate mici pana la foarte mari, cu o calitate a imaginii ridicata si constanta si cu o reproducere predictibila a culorilor.
In cadrul festivalului au fost prezentate pentru prima data noile imprimante din seriile HP Designjet 8000 si 9000, destinate pietei de tiparituri digitale de format mare, care folosesc cerneluri cu nivel scazut al solventilor. Cresterea compusa a acestei piete este estimata pentru perioada intre 2004 si 2009 la 27%.(1)

Imprimantele din seriile HP Designjet 8000 si 9000, primele produse create de HP in parteneriat cu Seiko I Infotech, sunt facute special pentru productia la cerere de bannere, afise pentru vitrine, elemente grafice pentru autoturisme si autocolante de catre furnizorii de servicii tipografice. Ambele serii de imprimante sunt dotate cu un sistem de tiparire cu sase culori, cu nivel scazut al solventilor, care permite producerea unei game mari de tiparituri pentru exterior in mod rapid si economic, prin folosirea consumabilelor speciale HP.

Trecerea catre tehnologia digitala este principalul motor al cresterii pietei tipariturilor grafice, acest lucru reprezinta pentru HP o oportunitate de peste 10 miliarde $, spune Vyomesh Joshi vice presedinte executiv, Imaging and Printing Group, HP. HP este ideal pozitionata pentru a profita de aceasta oportunitate, punand la dispozitia furnizorilor de servicii tipografice un portofoliu complet de solutii pentru tiparirea digitala sustinute de tehnologii comune de gestionare a culorilor

O demonstratie pentru independenti

HP isi expune in premiera la festivalul de film Sundance cel mai important festival pentru producatorii de film independenti portofoliul sau vast de produse destinate artelor grafice, creand o panorama reala a comunicarii prin materiale tiparite pe tot parcursul festivalului. In calitatea pe care o are anul acesta, de furnizor oficial al artelor grafice, HP a tiparit si a produs o mare parte din materialele de marketing ale festivalului, folosind produse HP Indigo, HP Designjet si HP Scitex (cunoscute anterior ca Scitex Vision).

Expozitia prezinta marimea portofoliului, fiind expuse o gama de materiale tiparite de format mic impreuna cu materiale de format mare cum ar fi afisele pentru vitrine, bannerele pentru eveniment si steaguri.
HP has provided us with another way to expand our reach and the impact of our festival identity, said Kelly Schaefer, Sundance Festival manager, Graphic Design. The range of printing solutions provided by HP has inspired us to push our creative boundaries. With access to their premium large-format printers, we were able to visualize and invent our thoughts by bringing the elements within our environmental graphics system to life.

HP ne-a oferit o noua modalitate de a ne extinde raza de impact a festivalului, spune Kelly Schaefer, director grafic al festivalului Sundance. Gama de solutii de tiparire pe care ni le-a pus la dispozitie HP ne-a inspirat sa ne extindem granitele creativitatii. Avand acces la imprimantele lor de format mare am reusit sa ne vizualizam si sa ne inventam gandurile, aducand la viata elemente din sistemul mediului nostru grafic.

Imprimante si tiparnite, optiuni si incredere

Folosindu-si pozitia de lider in mai multe domenii ale tiparirii, HP isi ajuta clientii sa obtina imagini de calitate crescuta, constanta si culori reproduse cu precizie intr-o gama larga de aplicatii grafice si in orice format, folosind tehnologii comune de gestionare a culorilor.

Imprimantele HP Designjet si tiparnitele HP Indigo beneficiaza de HP CMYK Plus, care le ajuta sa produca tiparituri cu un colorit bogat si aceleasi nuante ca si produsele tiparnitelor analogice comparabile. Pentru a economisii timpul necesar reglarii precise a fisierelor grafice pentru fiecare imprimanta in parte, produsele HP Designjet si HP Indigo folosesc AutoPANTONE, care aloca nume de culori PANTONE elementelor grafice. Acest procedeu permite folosirea unui singur fisier grafic cu mai multe imprimande HP pentru a obtine rezultate constante si predictibile.

Portofoliul de produse destinate artelor grafice HP, axat pe rezultatele de calitate crescuta si pe fiabilitate pentru a satisface cerintele unei game largi de clienti, contine:

- O gama larga de sisteme de tiparire digitala, cu ar fi: tiparnitele HP Indigo, pentru tiparituri comerciale, etichete si ambalaje; imprimantele HP Designjet pentru tiparirea in format mare a reproducerilor de arta, a fotografiilor, a proiectelor grafice/prepress si a afiselor pentru exterior; imprimantele HP Scitex de format foarte mare, pentru tiparituri atat de interior cat si de exterior si produsele inkjet HP Specialty Printing Systems, pentru aplicatii de tiparire cu date variabile.

- Cerneluri de varf in industrie pentru fiecare aplicatie: noile cerneluri HP cu nivel redus al solventilor, pentru postere si bannere in culori vii si durabile; HP ElectroInk pentru reproducerea precisa a culorilor PANTONE si pentru obtinerea de rezultate cu o calitate ridicata a culorilor pe tiparnitele HP Indigo si cernelurile HP Vivera, pentru reproducerea precisa si durabila a fotografiilor.

- O retea puternica de parteneri, inclusive din domeniul prepress, de gestionare a fluxului sarcinilor de lucru si al solutiilor de finisare, care se integreaza perfect cu solutiile digitale HP pentru a oferi clientilor o experienta extraordinara.

- O gama larga de medii de tiparire de calitate, inclusive hartiile HP Premium si HP Indigo, hartiile fotografice, mediile de calitate litografica, noile medii pentru tiparituri de exterior si mediile metalice.
Mai multe informatii referitoare la portofoliul de produse destinate artelor grafice al HP pot fi gasite la: www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2006/graphicarts/.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 octombrie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 86,7 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri