Fabricarea unui pistol cu ajutorul unei imprimante 3D este posibila, de-acum, asa cum a demonstrat inventatorul sau pe un site, spre nemultumirea activistilor din Statelor Unite impotriva armelor, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Pistolul Liberator de calibrul 380, din plastic, poate fi fabricat din piese mici, realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, ce pot fi asamblante ulterior, potrivit Defense Distributed, o asociatie care militeaza pentru fabricarea acestui tip de arme prin utilizarea tehnologiei 3D.

Este necesara, totusi, adaugarea unui mic percutor din metal si a unei piese metalice de trei centimetri, pentru ca arma sa fie conforma cu legea americana, fiind detectabila in portile de securitate.

Pe site, instructiunile pot fi citite in engleza si chineza.

Revista Forbes a postat o inregistrare video pe site, cu un test efectuat in apropiere de Austin, in Texas (sud), saptamana trecuta, cu un dispozitiv de plastic alb si albastru.

"A mers", scrie Forbes, adaugand ca arma a explodat la a doua incercare a inventatorului acesteia, un student, Cody Wilson, in varsta de 25 de ani, de la Universitatea Texas.

Aparatorii unei reglementari mai stricte cu privire la arme sunt ingrijorati, intr-o tara care are, in prezent, aproape tot atatea arme (300 de milioane) cati locuitori (315 milioane). "Iti intoarce stomacul pe dos", a declarat senatorul democrat din New York Charles Schumer. "Acum, oricine, un terorist, un bolnav mintal, un sot violent, isi poate deschide o fabrica de arme in garaj. Trebuie ca acest lucru sa inceteze", a subliniat el.

Reprezentantul Steve Israel, tot din New York, a propus un proiect de lege ce interzice fabricarea acasa de arme din plastic. "Controlul de securitate, reglementarile, nu vor servi la nimic daca criminalii pot sa isi imprime arme din platic acasa", a subliniat el.

O imprimanta 3D, ca de exemplu Replicator 2, fabricata de societatea MakerBot, poate fi cumparata cu 2.199 de dolari si este livrata intr-o saptamana.


Sursa foto: captura YouTube.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri