Retailerul american Amazon a prezentat smartphone-ul Fire Phone, cu ecran care face imaginile sa para 3D si software care recunoaste, utilizand camerele dispozitivului, atat produse comerciale, cat si arta, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Smartphone-ul ar putea functiona, insa, mai mult ca o casa mobila de marcat, parte a strategiei Amazon de a-si creste vanzarile de muzica in format digital, continut video, dar si alte produse comercializate pe site-ul companiei. Amazon spera ca functiile diferite sa ajute smartphone-ul sa iasa in evidenta pe o piata aglomerata, dominata de Apple si Samsung, potrivit Mediafax.

Fire Phone are patru camere care pot urmari fata utilizatorului pentru a ajuta ecranul sa afiseze imagini aparent 3D si permit utilizarea functiei de scroll pe pagini web sau carti electronice doar prin inclinarea dispozitivului. Smartphone-ul va fi disponibil in SUA, incepand din 25 iulie, la preturi de la 199 de dolari si pana la 299 de dolari cu abonament pe doi ani. Fara contract, telefonul se va vinde cu 649-749 dolari, potrivit amazon.

Fire Phone are ecran de 4,7 inci, usor mai mare decat cel al iPhone, si camera de 13 megapixeli. "Incercam sa facem ceva diferit si mai bun. Exista clienti care vor gasi aceste functii utile si le vor adopta", a declarat directorul general al Amazon, Jeff Bezos, la prezentarea produsului. Seful companiei de retail a demonstrat functia "Firefly", care permite telefonului sa recunoasca, folosind camera si mai multi senzori, produse aflate la vanzare, semne, muzica sau emisiuni TV.

"Poti face ceva in cateva secunde. Un utilizator poate indrepta telefonul catre un pachet de guma si sa-l comande online. De asemenea, poate indrepta telefonul catre o pictura pentru a afla mai multe despre artist", a spus Bezos. Amazon intra pe piata smartphone, foarte dificila, pentru a-si consolida pozitia pe comertul online, a declarat James McQuivey, analist la Forrester Research. Smartphone-ul include si un abonament de un an la serviciul Prime, care asigura livrare gratuita in doua zile precum si streaming video online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri