Compania rusa de investitii Digital Sky Technologies a inceput procesul de preluare a actiunilor detinute de angajatii Facebook, prin care isi va mari participatia detinuta in cadrul companiei, scrie Wall Street Journal (WSJ).
DST a anuntat ca va achizitiona actiuni ordinare ale Facebook la un pret de 14,77 dolari, evaluand compania care detine reteaua sociala la 6,5 miliarde dolari. DST a acceptat sa aloce mai mult de 100 milioane dolari pentru a achizitiona actiuni Facebook.

De asemenea, grupul rus a anuntat anterior ca va plati 200 milioane dolari pentru o participatie de actiuni preferentiale in cadrul Facebook.

Conform acestui scenariu, DST va detine o participatie de aproximativ 3,5% in cadrul Facebook.

DST, condusa de omul de afaceri Yuri Milner, este cunoscuta pentru participatiile pe care le are in companiile de Internet precum Mail.ru, unul dintre cele mai mari site-uri din Rusia.

Pentru actualii si fostii angajati Facebook, programul de vanzare a actiunilor este o oportunitate neasteptata. In mod obisnuit, angajatii care detin actiuni trebuie sa astepte pentru o vanzare sau o oferta publica prin care sa obtina castiguri din urma actiunilor. Desi reteaua sociala s-a maturizat destul de repede si are mai mult de 850 de angajati, aceasta nu a anuntat planuri pentru o oferta publica.

Pentru a mentine angajatii motivati, Facebook va permite acestora sa vanda doar aproximativ 20% din titlurile de actiuni, potrivit persoanelor apropiate situatiei citate de WSJ.

Executivii, membrii conducerii si persoanele care detin o participatie mai mare de 5% din companie nu pot participa la vanzare.

“In timp ce actionarii individuali ar trebuia sa ia singuri decizii asupra participarii la acest program, sunt incantat de faptul ca pretul oferit de DST este mult mai bun decat pretul initial din toamna anului trecut”, a declarat Zuckerberg, referindu-se la incercarea anterioara de a lansa un program de cumparare a actiunilor detinute de angajati, care a fost suspendat din cauza cererii slabe din partea investitorilor.

Intr-un comunicat de presa, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a confirmat ca programul se afla in desfasurare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri