Compania americana UPC pregateste sa lanseze in viitor noi tehnologii in domeniul televiziunii digitale si al telefoniei mobile. Sistemul utilizeaza terminale de tipul smartphone, care pot detecta toate retelele disponibile - fixe sau mobile - pentru a se conecta la cea mai avantajoasa din punct de vedere al tarifului. Astfel, in afara locuintei, aparatul se va conecta la reteaua GSM, iar in interior va putea utiliza tehnologia VoIP, prin intermediul unui hot-spot - serviciu de conectare la internet mobil in banda larga. Acest serviciu va putea fi utilizat abia peste un an sau doi pentru ca tehnologia, foarte diferita de cea actuala, este inca testata in laboratoarele noastre din Olanda, a explicat directorul general al companiei, Richard Anderson.

In acelasi timp, reprezentantii UPC sustin conceptul televiziunii digitale, ce va fi pusa in practica pana la sfarsitul anului 2007.

UPC a achizitionat la jumatatea lunii octombrie compania Astral Telecom, pentru suma de 407,1 milioane de dolari, devenind astfel cel mai mare furnizor autohton de comunicatii prin cablu si satelit, cu aproape 1,3 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri