Producatorul global de smartphone-uri HTC vrea sa isi creasca cota de piata globala si sa ajunga, in 2012, in top 3 producatori de telefoane inteligente.
Vanzarile de telefoane inteligente au ajuns la 63 de milioane de unitati in trimestrul al doilea, mai mult cu 50,4% fata de cele 41,9 milioane de exemplare vandute in aceeasi perioada din 2009, cresterea datorandu-se in mare parte producatorilor de telefoane bazate pe sistemul Android dezvoltat de Google, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare International Data Corporation (IDC).

Conform IDC, cele mai mari cresteri in topul primilor zece producatori de telefoane inteligente au fost inregistrate de companiile care utilizeaza sistemul de operare Android dezvoltat de Google, printre acestea numarandu-se HTC, Samsung ori Motorola.

Astfel, HTC a vandut 4,8 milioane smartphone-uri in T2 din 2010, cu 2,7 milioane unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, clasandu-se pe locul patru in topul producatorilor de telefoane inteligente, dupa Nokia, Research In Motion (RIM) si Apple.

"Vrem sa ajungem in top 3 producatori de smartphone-uri in cativa ani, la nivel mondial", a declarat un oficial al HTC in cadrul unui eveniment de lansare a HTC Desire HD, telefon dezvoltat pe platforma Android.

HTC Desire HD reda continut multimedia pe ecranul LCD de 4,3 inch, prin Dolby Mobile si SRS virtual sound si este primul telefon care include noul procesor de 1 GHz Qualcomm 8255 Snapdragon. Terminalul permite inregistrarea video in format HD 720p datorita camerei de 8 megapixeli cu dual-flash. HTC Desire HD include, de asemenea, noul HTC Fast Boot, care permite utilizatorilor sa initieze rapid un apel sau sa-si verifice e-mailurile prin scurtarea timpului necesar pentru completarea secventei de pornire.

Terminalul este disponibil in Romania prin toti operatorii de telefonie mobila, dar si prin distribuitorii din piata libera.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri