Cel putin 1,4 milioane de refugiati din calea unor conflicte din Orientul Mijlociu si Africa de Nord urmeaza sa traverseze Mediterana pentru a veni in Europa in perioada 2015-2016, potrivit unui document al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati, relateaza Reuters in pagina electronica.

Aceasta estimare marcheaza o crestere importanta in comparatiie cu precedenta estimare, care preconiza aproximativ 850.000 de solicitanti de azil in cei doi ani - cumulat. "UNHCR prevede ca 700.000 de persoane vor incerca sa se refugieze si sa beneficieze de o protectie internatinala in Europa in 2015", se arata in acest document, consultat de Reuters, scrie Mediafax.

"Este posibil ca sosirile sa fie si mai mari ca in 2016, dar, pentru moment, previziunile indica acelasi numar ca in 2015", se mai arata in documentul UNHCR. In estimarile sale preliminare, UNHCR prevedea aproximativ 400.000 de sosiri in 2015 si 450.000 in 2016, dar Inaltul Comisariat ONU a fost nevoit sa-si revizuiasca datele cu cateva zile inainte de publicarea documentului.

Pana la 28 septembrie, peste 520.000 de refugiati sosisera in Europa. Organizatia umanitara a revizuit, tot in crestere, nevoile financiare in vederea primirii de urgenta a acestor migranti, la 128 de milioane de dolari, fata de 30,5 milioane de dolari, cat estimase initial.Majoritatea celor care sosesc in Europa fug din calea razboiului civil din Siria, iar altii incearca sa scape de conflicte sau de saracie din tari ca Iran, Afganistan sau din alte tari din Africa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri