Presedintele Partidului Libertatii din Austria (FPOe) a indemnat sambata la interzicerea prin lege a ”islamului fascist” si simbolurilor musulmane, dupa modelul legii care interzice simbolurilor naziste, si avertizeaza ca islamul ar putea elimina societatea europeana, relateaza Reuters.

Austria are nevoie de ”o lege care sa interzica islamul fascist”, a spus Heinz Christian Strache in fata catorva mii de sustinatori care participau, la Salzburg, la reuniunea de Anul Nou a FPOe, scrie News.ro.

”Haideti sa punem capat acestei politici de islamizare, altfel, noi, austriecii, noi, europenii, vom ajunge la un sfarsit abrupt”, a indemnat Strache, parand sa se refere la politicile coalitiei guvernamentale.

Partidul Popular din Austria (OeVP), care face parte din coalitia de guvernare, a indemnat miercuri la aprobarea a doar jumatate din numarului de cereri de azil, si anume aproximativ 17.000.

”Avem nevoie de zero si minus imigratie”, i-a replicat Strache.

Orice lege impotriva unor elemente extremiste ale islamului este necesar sa semene legii prin care Austria a interzis, dupa al Doilea Razboi Mondial, partidul nazist si simbolurile naziste, a declarat un purtator de cuvant al partidului, caruia i s-au cerut clarificari.

Mesajul antimusulman al FPOe a prins la o larga majoritate a electoratului austriac. Candidatul formatiunii la presedintie Norbert Hofer a fost invins in repetarea turului doi al alegerilor, luna trecuta, insa a obtinut 47% din voturile exprimate.

Aceasta tara cu aproximativ 8,7 milioane de locuitori a primit, incepand din vara lui 2015, peste 130.000 de solicitari de azil de la persoane care fug din calea razboiului si saraciei din tari ca Afganistan, Siria si Irak.

Aproximativ 600.000 de musulmani, dintre care unii au ajuns in Europa in timpul crizei migratiei, traiesc in Austria. FPOe, care a indemnat de mult la interzicerea purtarii valului integral, cere totodata o modificare a modului in care sunt luati in ingrijire refugiatii.

Statul si nu ONG-uri, ca asociatia catolica de caritate Caritas, ar trebui sa sa se ocupe de ingrijirea lor, pentru a se asigura ca banii sunt cheltuiti in mod eficient, a declarat Hofer sambata la acest eveniment.

Sursa foto: Aleksei Lazukov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri