Instanta europeana a decis ca operatorul France Telecom a incalcat legislatia antitrust si a practicat tarife mult sub costuri pentru serviciile de Internet in banda larga, dezavantajand astfel competitorii din acest sector.

Tribunalul a mai impus si o amenda de 10,35 milioane de euro pentru operatorul de comunicatii la care statul francez este inca actionar. Divizia Wanadoo a fostului operator monopolit francez a furnizat servicii de Internet de mare viteza la preturi care nu acopereau costurile reale ale acestor servicii punand firmele rivale in imposibilitatea de a egala sau depasi aceasta oferta, informeaza NewsIn.

Politica agresiva de reducere a preturilor pentru serviciile de Internet a inceput, la Wanadoo, inca din martie 2001, odata cu declansarea unor campanii de marketing sustinute, iar, in octombrie 2002, France Telecom a scazut preturile pentru furnizarea de Internet cu peste 30%.

Potrivit oficialilor europeni citati de Reuters, compania spera sa recupereze pierderile provocate de vanzarea sub costuri prin practicarea unor tarife mari la interconectarea cu alti operatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri