Actiunile companiei britanice Scottish &Newcastle(S&N) si ale Carlsberg s-au apreciat puternic marti, pe fondul discutiilor ca producatorul danez de bere cumpara actiuni ale S&N din piata de capital, cu scopul de a lansa o oferta de preluare, informeaza Reuters.
Un purtator de cuvant al S&N a refuzat sa comenteze, in timp ce purtatoarea de cuvant a Carlsberg, Jens Peter Skaarup, a spus ca exista multe astfel de zvonuri "intre traderi, analisti si jurnalisti, dar, in principiu, nu comentam". Traderii spun ca exista discutii ca producatorul de bere Carlsberg, cu sediul la Copenhaga, al cincilea din lume, cumpara actiunile ale S&N de pe piata de capital, cu pretul de 5,9 lire sterline (8,7 euro) pe actiune, inainte de a-i propune companiei S&N, al saselea producator mondial de bere, o preluare cu 6,9-7 lire (peste zece euro) pe actiune.

Actiunile S&N au urcat cu 5,7%, pana la 6,05 lire sterline (8,9 euro) si se tranzactionau, in dupa-amiaza zilei de marti, cu aproape sase lire sterline, ceea ce ridica valoarea grupului la 5,7 miliarde lire(11,4 miliarde euro), avand cea mai mare urcare de marti in cadrul indicelui bursier londonez FTSE 100. Actiunile Carlsberg au urcat cu 3,2%, pana la 712 coroane daneze (95,4 euro).

Directorul general al Carlsberg, Nils Smedegaard Andersen, a declarat, in iunie, ca producatorul danez de bere urmareste sa cheltuiasca 12,7 miliarde dolari pentru noi achizitii, in timp ce presedintele Povl Krogsgaard-Larsen a precizat ca este probabil ca grupul sa incheie "un acord important". Analistii sustin ca tinta cea mai evidenta pentru producatorul marcilor Carlsberg si Tuborg este Scottish &Newcastle, datorita parteneriatului celor doua grupuri pe piata ruseasca a berii, cu o crestere rapida si legaturilor mai vechi ale celor doi producatori. Economistii de la Merrill Lynch au descris fuziunea celor doua companii drept "inevitabila".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri