Guvernul ungar va renunta la o sectiune din proiectul de lege privind introducerea unei noi taxe pentru sectorul financiar prin care ar fi exceptat de la taxare o anumita categorie de asiguratori, pentru a arata flexibilitate in fata Fondului Monetar International (FMI) si a Uniunii Europene (UE).
Norma la care va renunta guvernul excepteaza de la taxare asiguratorii inregistrati dupa 1 iulie 2007, potrivit Mediafax. Comisia Europeana (CE) ar fi respins, probabil, o astfel de prevedere.

CE a apreciat saptamana trecuta ca mai multe proiecte de lege propuse de Budapesta par a nu fi in concordanta cu legislatia europena. Comisia s-a referit, cel mai probabil, la chiar norma privind exceptarea anumitor companii de asigurari de la plata noii taxe.

Exceptia ar fi fost benefica unui numar restrans de asiguratori, dintre care cel mai important are legaturi cu fosti si actuali membrii ai partidului de guvernamant, Fidesz.

Una dintre aceste companii, CIG Pannonia Eletbiztosito, are ca presedinte pe Zsigmond Jarai, fost ministru de Finante si apoi guvernator al bancii nationale sub guvernul din perioada 1998-2002, format din membrii ai actualului partid de guvernamant.

Parlamentul va dezbate joi legea referitoare la suprataxarea sectorului financiar.

Reprezentantii FMI si UE au renuntat sambata la discutiile cu guvernul ungar pentru evaluarea acordului de ajutor extern, dupa ce autoritatile maghiare au respins ideea adoptarii a noi masuri de austeritate, optand in schimb pentru taxarea suplimentara a bancilor si plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv pe cele ale oficialilor bancii centrale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri