Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost retinut, miercuri seara, fiind acuzat de distrugere si tulburarea ordinii publice dupa ce a intrat cu masina intr-o bariera de acces de la sediul Guvernului.

Masura a fost luata in urma audierii acestuia la Sectia 1 de Politie. Potrivit Politiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intentie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului Romaniei, noteaza Mediafax.

"Mentionam faptul ca acesta nu prezenta leziuni, detine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personala. Barbatul a fost audiat de politisti pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisa ordonanta de retinere pentru comiterea infractiunilor de distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice", se arata intr-un comunicat.

Politia Capitalei mai precizeaza ca Adrian Sobaru va fi prezentat unui procuror, pentru dispunerea masurilor corespunzatoare in cauza, cercetarile in acest caz fiind efectuate sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Adrian Sobaru a intrat cu masina, miercuri, intr-una din barierele de la intrarea in Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri. Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1, pentru a fi audiat.

El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Va place cum arata tara asta?", dupa cum au relatat martorii incidentului. Reprezentantii TVR au declarat ca Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare in cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Romane, se afla in afara programului de lucru in timpul incidentului de la Guvern in care a fost implicat.

"La fel ca si ceilalti angajati ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fractionat si, conform programarii, era in timpul liber", au mai spus reprezentantii TVR. TVR nu a precizat daca va lua masuri in ceea ce il priveste pe Sobaru, avand in vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Romane.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor". Sobaru a cazut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-ati ciuruit/ Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri