Balkan Accession Fund (BAF), un fond de investitii gestionat de Axxess Capital, si Stefan Ponea au vandut compania Industrial Access catre gigantul TVH Group, furnizor global de vehicule industriale si accesorii.

Industrial Access este este una dintre cele mai mari companii din industria nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la inaltime in zona Balcanica, cu o istorie de numai 10 ani de crestere organica, de la o companie antreprenoriala de dimensiuni mici la cea mai dezvoltata retea de inchiriere de echipamente pentru acces si lucru la inaltime din regiune (Romania, Bulgaria si Republica Moldova).

"Decizia de vanzare a fost luata la momentul potrivit in conformitate cu strategia fondului BAF. Cand BAF a investit in companie, atat compania cat si industria din regiunea noastra erau la inceput de drum. Am reusit sa traversam anii dificili de contractie economica, sa implementam planul de transformare si extindere si sa crestem Industrial Access in liderul regional de astazi", a declarat Horia Manda (foto), managing partner Axxess Capital.

Industrial Access detine o flota larga de echipamente premium, precum platforme de acces si lucru la inaltime, echipamente de terasament, excavare si compactare, sisteme de imprejmuire si containere mobile, generatoare, compresoare si pompe, mica mecanizare pentru santierele de constructii.
BAF a intrat in 2007 in actionariatul companiei.

Cine sunt partile din tranzactia Industrial Access

Grupul TVH este o companie fondata in 1969 de catre Paul Thermote si Paul Vanhalst si deserveste acum peste 20,000 de clienti in 170 de tari. Compania are subsidiare si filiale in peste 30 de tari si aproximativ 4.900 angajati. Grupul are doua domenii principale de activitate – vanzarea si distributia pieselor de schimb pentru utilaje, echipament industrial si tractoare si masinarii agricole, precum si inchirierea de stivuitoare si echipamente pentru acces si lucru la inaltime.

TVH a intrat pe piata romaneasca de inchiriere a platformelor de lucru la inaltime in 2013 odata cu achizitionarea Romlift.

Axxess Capital este un consultant investitional cu peste 15 ani de experienta pe piata investitiilor de capital mici si mijlocii din Europa de Sud-Est, care a acordat consultanta investitionala pentru trei fonduri de investitii cu un capital total de peste 250 milioane de euro.

Balkan Accession Fund este un fond regional de investitii cu capital de 110 milioane de euro, orientat cu precadere spre valorificarea oportunitatilor de investitii cu potential mare de crestere in Romania si Bulgaria, precum si in anumite industrii in regiunea Balcanilor. Dupa 10 ani de activitate, Fondul este in prezent in stadiul de dezinvestire.

Cumparatorul (TVH Group) a fost asistat de catre NNDKP pentru aspectele juridice si cele de taxe, in timp ce vanzatorii (Stefan Ponea si BAF) au fost asistati de catre KPMG in calitate de consultant M&A si de catre avocatul Gabriela Assoum Predescu pentru consiliere juridica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri