In timp ce lansarea din aceasta vara a Heineken Premium Light, a depasit asteptarile in industrie, fratele sau Amstel, si-a scazut deja vanzarile si chiar mai mult, si-a pierdut locul pe care il ocupa de multa vreme in topul berilor light importate. Principalul sau competitor era la vremea aceea Corona Light. Vanzarile Amstel au scazut cu aproximativ 11% in aceasta vara.
Heineken insista asupra faptului ca targetul bautorilor de Premium Light este diferit de cel al Amstel, si incearca sa faca diferenta clara dintre cele doua branduri. Campania, care reprezinta o extindere a efortului Publicis New York lansata anul trecut, "Live Tastefully", va incerca sa restabileasca creditarea consumatorilor la adresa Amstel.

"Au tot dreptul sa incerce sa se improspateze putin, a declarat Arthur Shapiro, consultant in industria de alcool. Dar nu am siguranta ca urcandu-se pe un piedestal este ceea ce trebuie sa faca pentru a-si creste volumul, a completat acesta.

Richard Byrne, brand manager al Amstel Light, a precizat pentru presa internationala ca vanzarile mici ale berii light au mai mult de-a face cu cresterea rapida a vanzarilor la vinuri si la bauturile alcoolice. Atentia sa a fost in tot acest timp indreptata mai ales asupra incercarii de fidelizare a clientilor pasionati de berea light, clienti care ar face brandul mai comercial.

Optiunea feminina

Fabricantii de bere au pozitionat Premium Light ca fiind o bere agreata de femei, comparativ cu targetul berii Amstel, care a fost pentru multi ani "Beer Drinker's Light Beer". "Ca profil general, Amstel Light este bauta in primul rand de caucazieni, cu varsta medie de 35 de ani si venituri foarte ridicate, le-a spus investitorilor la o conferinta de la inceputul acestui an, Rene Hooft Graafland, directorul financiar al companiei.

Amstel planuieste sa-si managerieze bugetul media, estimat la 15 milioane dolari, urmand strategii mai eficiente, asta pentru a ajunge la esentialii sai bautori. "Chiar isi doresc sa ancoreze Amstel printre berile premium, a declarat Brook Jay, directorul de marketing al All Terrain. Ducand Amstel la un alt nivel, il putem mentine vizibil, a completat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri