Platformele bancilor de internet banking erau aproape necunoscute clientilor in urma cu cativa ani, insa penetrarea internetului in randul populatiei a schimbat situatia. Daca in trecut bancile incercau sa atraga cat mai multi oameni in sucursale, acum institutiile de credit incearca sa castige tot mai multi clienti de internet banking.
Bancile investesc sute de mii de euro in ultima perioada in platforme de internet banking pentru a implementa noi servicii, facilitati, a imbunatatii siguranta tranzactiilor sau a le schimba imaginea.

Banca Transilvania, una dintre putinele institutii de credit cu capital majoritar autohton, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze in luna mai o varianta imbunatatita a aplicatiei sale de internet banking. BT are un buget pentru IT de aproximativ 15 milioane de euro in acest an, comparativ cu anul trecut cand sumele investite erau estimate la aproximativ 10 milioane de euro.

Altre trei banci din sistem au anuntat in ultimele luni adaugarea de noi servicii pe platforma de internet banking. BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem, a adaugat doua noi functionalitati la serviciul de internet banking, clientii bancii avand de la finalul anului 2010 posibilitatea de a realiza transferuri internationale si plati programate prin intermediul BRD-Net. Totodata, banca a anuntat ca a redus cu 50% comisioanele percepute la operatiunile realizate prin internet banking, mobile banking sau phone banking.

Turcii de la Garanti Bank isi tenteaza clientii cu meniuri dedicate pentru plata facturilor curente prin internet banking si reincarcarea cartelei pre-platite de telefonie mobila. Noile servicii de plata sunt disponibile, intr-o prima etapa, clientilor Vodafone. Ungurii de la OTP Bank Romania le ofera clientilor posibilitatea de a accesa platforma bancii de internet banking chiar si de pe telefonul mobil.

Si jucatorii mici sau de nisa din sistemul bancar incearca sa atraga cat mai multi clienti pe platformele de internet banking. Libra Bank a relansat in urma cu cateva zile aceasta platforma, adaugandu-i unele functionalitati, precum serviciul de alerte prin care clientii primesc e-mailuri de informare de fiecare data cand au efectuat o plata sau au un depozit care se apropie de scadenta.

Millennium Bank a decis la finalul anului trecut sa nu solicite comision pentru platile interbancare in valoare de maximum 200 de lei realizte prin internet banking, clientul urmand sa achite doar comisionul perceput de TransFond.

Banca Comerciala Feroviara si-a lansat operatiunile anul trecut si doar la cateva luni de la deschidere a dezvoltat si o aplicatie de internet banking, pe care clientii o pot utiliza pentru a achita comisioane mai mici cu pana la 50% la operatiunile bancare.

Aproape 90% dintre internautii romani activi intra zilnic online, majoritatea de pe computer de tip desktop, potrivit valului de iarna al Studiului Demografic trafic.ro. Site-urile de internet banking nu sunt tocmai cele mai vizitate de romani, insa 23% dintre persoanele care au participat la studiul realizat de trafic.ro au mentioneat ca le acceseaza.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri